Saturday, October 24, 2020

Καλημέρα με χαμόγελα!

 


Η πρώτη σου δουλειά κάθε πρωί..

Να χαμογελάς στον εαυτό σου ...

Και η δεύτερη να καλωσορίσεις ...τη νέα σου μέρα .. τα υπόλοιπα... κάντα με όποια σειρά θέλεις..ή μην τα κάνεις και  καθόλου ...

Στη ζωή μας έρχονται και μέρες δύσκολες, που σε πιάνει το παράπονο, μια θλίψη που σου τρώει τα σωθικά,   γιατί άλλα θέλεις και άλλα κάνεις,  που άλλα θέλεις να πεις, άλλα λες και άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι, που άλλα πίστευες ότι θα αντέξεις.

Είναι αυτές οι στιγμές που απλά κάθεσαι ήσυχος στον καναπέ του σπιτιού σου, που θες να φωνάξεις δυνατά, που νομίζεις ότι σου φταίνε όλα και όλοι, αλλά αυτός που σου φταίει  μόνο είναι  ο ίδιος σου ο εαυτός. 

Τότε τι κάνεις ;

Τον βάζεις απέναντί σου,  του θυμώνεις   στην αρχή , τον μαλώνεις και  αφού του σκουπίσεις τα δάκρυα,  να του μιλήσεις μ’ αγάπη, να του χτενίσεις τα ανακατεμένα μαλλιά, να τον αγκαλιάσεις, να του δώσεις ένα μεγάλο φιλί και να τον συγχαρείς για όσα έκανε αλλά κυρίως για όσα  μπόρεσε  ή για όσα δεν μπόρεσε ή δεν φοβήθηκε να κάνει.

 Τότε θα δεις να σου χαμογελά ο άλλος σου εαυτός, αυτός που μέχρι τώρα σε κατέκρινε γιατί τον αποδέχεσαι, τον συγχωρείς  για να προχωρήσετε και πάλι μαζί συμφιλιωμένοι. 

Αυτός που μέχρι τώρα σου μιλούσε μόνο για τις αποτυχίες και για τους φόβους σου. 

Αυτός που όλα λάθος τα μετρούσε.

Αυτός που πίστευες πως δεν θ’ αλλάξει ποτέ ή δεν θα αντέξει στα δύσκολα κι όμως τώρα στέκεται απέναντί σου γεμάτος κατανόηση και σου χαμογελά. 

Χαμογέλασέ του κι εσύ.


Χαμογέλασέ του για να ξέρει πως κατάλαβες...

Χαμογέλασέ του γιατί το αξίζει... Χαμογέλασέ του γιατί έτσι θα μείνει για πάντα δίπλα σου...

Χαμογέλασέ του για όλες τις φορές που τον πρόδωσες...

Τέλος χαμογέλασε γιατί είναι το μόνο όπλο που διαθέτεις απέναντι σε όλα τα δύσκολα, τα παράξενα, τα στραβά, τα σκληρά και τα ταπεινωτικά σου συναισθήματα που προσπαθούν να σε καταπιούν...


Ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε πει 

" το γέλιο είναι ο ήλιος που απομακρύνει το χειμώνα από το ανθρώπινο πρόσωπο» και ναι, καμιά φορά αυτό το πρόσωπο τυχαίνει να είσαι εσύ…


Καλημέρα με υγεία και με πολλά χαμόγελα !😀😀😀