Monday, May 24, 2021

Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.

Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει.

 –Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις. Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος

 ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 
 ❤ Αγάπη για τον εαυτό . Να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντιζουμε πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά. Έτσι θα αγαπήσουμε και τους άλλους και θα δεχτούμε την αγάπη τους. ❤ Αγάπη για τους άλλους και από τους άλλους Εστιάζουμε στα θετικά που έχουν οι γύρω μας και τους εκτιμάμε γι’ αυτά, χωρίς να περιμένουμε τον τέλειο φίλο, σύντροφο, παιδί ή συνεργάτη. Όταν ανοίγουμε την καρδιά και δίνουμε αγάπη, εισπράττουμε την αγάπη με διάφορες μορφές στη ζωή μας 

 ❤ Ευγνωμοσύνη Να είμαστε ευγνώμονες για όσα καλά μας δίνει γιατί εκεί βρίσκεται η ευτυχία . Φυσικά θα υπάρχουν και δυσκολίες και προβλήματα, αλλά αυτά είναι που προσφέρουν εμπειρία και σοφία και μας τονίζουν τα καλά και τα όμορφα στη ζωή μας. 
 ❤ Συγχώρεση Να συγχωρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους, χωρίς να ξεχνάμε ή να γίνουμε θύματα των άλλων . Να μην αναμασάμε σκέψεις, όπως το κακό που μας έκανε κάποιος, και πόσο αρνητικό ρόλο είχε στη ζωή μας, γιατί έτσι προχωρούμε μπροστά.
 ❤Ενεργητική Ακρόαση Να ξέρουμε να ακούμε πραγματικά, χωρίς να βιαζόμαστε να πούμε τη γνώμη μας, χωρίς να θέλουμε να αποδείξουμε ότι εμείς έχουμε δίκαιο και οι άλλοι το άδικο.
 ❤ Μετατροπή της Ζήλειας σε Θετική Ενέργεια Δεν θα να σκάσουμε γιατί ο άλλος έχει περισσότερα ή καλύτερα από εμάς, ούτε παρακαλάμε μέσα μας να χάσει ο άλλος αυτά που έχει, για να έρθει στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Να βλέπουμε το καλύτερο και να γινόμαστε οι ίδιοι καλύτεροι, χρησιμοποιώντας την ενέργειά μας για να καλυτερεύσουμε την ποιότητα της ζωής μας. 
 ❤Χαμόγελο Να χαμογελάμε συχνά, χωρίς λόγο. Ετσι εκπέμπουμε θετική ενέργεια, την οποία αισθάνομαστε εμείς οι ίδιοι, αλλά και οι άνθρωποι γύρω μας. Με αυτό τον τρόπο όπου βρεθούμε, προσελκύουμε θετικούς ανθρώπους και ευκαιρίες στη ζωή μας. 
 ❤Θετική Σκέψη Να σκεφτόμαστε θετικά και να βλέπουμε την καλή πλευρά των πραγμάτων . Να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα έχουν λύση, χωρίς να φρενάρουμε τον εαυτό μας, θεωρώντας ότι κάθε δυσκολία είναι αναπόφευκτη και αξεπέραστη. Να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και ακόμα και στις δυσκολίες να βλέπουμε ευκαιρίες για τη δική μας προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση. 
 ❤Ψυχική Αυτάρκεια Βασιζόμαστε στον εαυτό μας και δεν κατηγορούμε την οικογένειά μας ή άλλους ανθρώπους για όσα μας δυσκολεύουν. Επιλέγουμε να αντιδράσουμε με τρόπο που να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας , την ψυχική μας ηρεμία και να προχωρήσουμε στο μονοπάτι της ζωής 
 ❤Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον Αντιλαμβανόμαστε ότι το παρελθόν μας έχει σημαντικό ρόλο, αλλά ταυτόχρονα να γνωρίζουμε ότι οι τωρινές μας επιλογές μπορούν να αλλάξουν το παρόν και το μέλλον μας. Να μην αναλωνόμαστε σε αυτολύπηση από ένα δύσκολο ή τραυματικό παρελθόν . 

Οι υγιείς και αισιόδοξες επιλογές μας για το παρόν και το μέλλον μας είναι το σημαντικό κλειδί ευτυχίας και ψυχικής αρμονίας στη ζωή μας. 
 Αν ένα πράγμα σε στεναχωρεί, ψάξε και βρες δύο πράγματα που να σε κάνουν να χαρείς . 
 Ελένη