Monday, October 30, 2017

ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΦΙΛΕΣ



Ζούμε σε έναν κόσμο υψηλών ταχυτήτων που πάντα ζητάει περισσότερα. Είναι πιο εύκολο να εστιάζουμε την προσοχή μας  σε εκείνα που πρέπει να κάνουμε  την επόμενη ώρα ή την επόμενη μέρα παρά σε ό,τι κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Όταν πίνουμε καφέ με τους φίλους μας μάς βοηθάει να χαλαρώσουμε το νου μας, να μειώσουμε  το άγχος μας και να απολαύσουμε  θετικές εμπειρίες.

Ό,τι προβλήματα ίσως έχουμε, ξεθωριάζουν.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το φλιτζάνι καφέ ή τσάι δεν είναι πλέον μια απλή τελετουργία που έχει τις ρίζες της στην κουλτούρα μας -ένας καφές με φίλες κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλο και στα συναισθήματά μας..

Η τελετουργία του καφέ είναι μια θεραπευτική άσκηση του «να είμαστε παρόντες» σε μια όμορφη παρέα . 
Αποφασίσαμε μερικές φίλες να απολαύσουμε το απογευματινό μας  καφεδάκι κάνοντας η μια παρέα την άλλη που εκτός από την απόλαυση που θα νιώθαμε από το ρόφημα , θα απολαμβάναμε και όμορφα συναισθήματα.
Μάλιστα μία από τις φίλες, έκανε μια πρόχειρη πρόσκληση και κάλεσε τις παλιές μας συμμαθήτριες από το Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βέροιας 1967-1974.
Τελικά ήμασταν παρούσες 13  παλιές συμμαθήτριες : Ελένη, Σόφη, Όλγα, Ελένη, Αννούλα, Σοφία, Πόπη, Λουίζα, Σμαρούλα, Τασούλα, Τόμυ, Γεωργία, Έλλη
Μερικές από αυτές είχαν να συναντηθούν πολλά χρόνια, από τότε που  τελειώσαμε το σχολείο και όπως ήταν φυσικό η συγκίνηση και χαρά ήταν πολύ μεγάλη
Περάσαμε  πάρα πολύ ωραία !!!
Μιλήσαμε για όλα:για τις σπουδές μας , τις  οικογένειες μας , τα παιδιά μας , την καριέρα μας , σχεδόν όλες συνταξιούχες και μερικές γιαγιάδες. .Όλες είχαμε πετύχει στη ζωή μας. Οι καρδιές μας πλημμύρισαν από όμορφα συναισθήματα, γεμάτα  αγάπη και αναμνήσεις.


  • Όλα αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα που νιώσαμε θα  παραμείνουν στο μυαλό μας και θα δημιουργήσουν  άγκυρες με στιγμές που μπορούμε να θυμηθούμε  αύριο αν η μέρα μας δεν πάει και τόσο καλά, ή μετά από πολύ καιρό.
  • Αρκεί μονάχα να θυμηθούμε αυτές τις στιγμές που πάντα αξίζει να επαναλαμβάνουμε,  επειδή εκεί βρίσκουμε την πιο ικανοποιητική και απλή ευτυχία.
Αυτές οι στιγμές χαράς, συγκίνησης, αγάπης και  θαυμασμού θα παραμείνουν στην τράπεζα των θετικών εμπειριών μας για να αντλήσουμε ενθάρρυνση, δύναμη και ενέργεια όταν τα πράγματα είναι δύσκολα για μας.
Επειδή όλα αυτά  αξίζει να τις απολαμβάνει κανείς συχνά αποφασίσαμε για ένα ραντεβού για καφέ τουλάχιστον μια φορά το μήνα!!!
Γιατί ο καφές με φίλους είναι ιεροτελεστία και αν δεν είναι για σένα θα επέμενα να γίνει.
Να ζεις μαζί τους και να μοιράζεσαι όσο πιο πολλές στιγμές μπορείς, ακόμα και οι πιο ανούσιες συζητήσεις μαζί τους θα σου γεμίσουν τις μπαταρίες. 
Ζούμε σε μία εποχή οπού ξέρουμε χίλιους τρόπους για να βγάλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας αλλά μηδαμινούς σχεδόν στο πώς να τη μοιραζόμαστε με αυτούς που αγαπάμε και ναι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε 
Πείτε μας λοιπόν… δεν ήταν πολύ όμορφη ιδέα να βρεθούμε  με τις  φίλες και παλιές μας συμμαθήτριες  για καφέ;