Tuesday, September 29, 2020

Αφιέρωμα στην Ομάδα Ποίηση και Μελωδία του κοινωνικού δικτύου facebook

 

Η ομάδα Ποίηση και Μελωδία γεννήθηκε τον Απρίλη 2020 στο κοινωνικό δίκτυο  Facebook  από την Όλγα Μακροπούλου . 

Μέσω της ποίησης γνωριστήκαμε, συνδεθήκαμε με φιλικούς δεσμούς,  με τα μέλη της ομάδας . Τα μέλη της είναι ως επί το πλείστο δημιουργοί  του πεζού και ποιητικού λόγου. 

  Οι δημιουργοί είναι πολύ συναισθηματικοί  άνθρωποι. Στα κείμενά τους συναντούμε  λυρισμό και αισθησιασμό, υμνούν  την αγάπη, τον έρωτα, τη δύναμη της ζωής και την ανάγκη της συνέχειας. Είναι  χρωματισμένα  με μηνύματα αισιοδοξίας, μας δίνουν δύναμη  και μας ταξιδεύουν σε ζηλευτά μονοπάτια της ψυχής και του νου. 

Μέσα από τους στίχους του, ο δημιουργός  παρηγορεί, προσδοκά, νουθετεί και υποδεικνύει το καλό και αγαθό των στιγμών, τη μαγεία των συναισθημάτων, της ψυχικής και συναισθηματικής ολοκλήρωσης.

Τα  όμορφα ποιήματα και πεζά κείμενα  των μελών  μας μαγεύουν και μας  ταξιδεύουν  σε ένα  αιθέριο σύμπαν, για να συναντήσουμε τους ευαίσθητους συνειρμούς τους ,  στολισμένους με  όμορφες εικόνες αισθησιακού έρωτα και   ύμνους τρυφερής αγάπης ξεχειλισμένες με την ομορφιά της φύσης  .με ένα συναίσθημα  ψυχής  .

Με την ιδιαίτερη γραφή  που χρησιμοποιεί κάθε δημιουργός στα κείμενά του μας μαγεύουν,   από τα όμορφα στοιχεία της φύσης αλλά και με θεότητες νεράιδες, Μούσες και μας ταξιδεύουν στους όμορφους λογισμούς του, που τόσο γενναιόδωρα μοιράζεται μαζί μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλα τα μέλη της ομάδας!

Ευγνωμονώ όλους εσάς που μπήκατε στη ζωή μου…  την κάθε λέξη που άκουσα, την κάθε λέξη που ψιθυρίσαμε μαζί ..
Το κάθε χαμόγελο που φώτισε το πρόσωπο μας… το κάθε δάκρυ που κύλισε … 
Ευγνωμονώ… όλους εσάς που είστε κοντά μας και εσάς  που είστε τόσο μακριά, αλλά σας νιώθω δίπλα μου με την παρουσία σας στην ομάδα ! 
 Μια παρουσία αληθινή, ζεστή, τρυφερή  αυθεντική, ατόφια!!

Άλλωστε τι χρειάζονται όλα αυτά όταν μιλούν οι καρδιές… όταν δεν υπάρχει ανάγκη να υποδείξεις, να αποδείξεις, να υπερισχύσεις αλλά το μόνο σου μέλημα είναι να μοιραστείς…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην εκλεκτή μου φίλη  Όλγα Μακροπούλου  ποιήτρια για τα όμορφα κείμενα και  ποιήματα που μας χαρίζει για  την  εμπιστοσύνη και εκτίμηση σε μένα.

Εύχομαι ολόψυχα αγαπημένη μου φίλη " γλυκιά σαν ζάχαρη  να είναι η ζωή σου και περιβόλι ολάνθιστο να είναι η ψυχή σου" .