Wednesday, January 01, 2020

Καλή Χρονιά ευλογημένη!!



Ένας παλιός χρόνος έφυγε. Το 2019 ήταν η χρονιά που έκλεισε η δεκαετία και ήρθε το 2020 μια νέα δεκαετία στις ζωές μας, ποιος δεν σκέφτεται «τι πέρασε»
Είναι ανθρώπινο, και ίσως όχι λάθος να κοιτάς προς τα πίσω αν θέλεις να πας με πιο σίγουρα βήματα μπροστά.
Το 2019 φεύγοντας όμως, πήρε τα όνειρά μας, τις λαχτάρες μας, τις ελπίδες μας, τις χαρές μας, τις πίκρες μας, τις φιλίες μας, και τις συγκινήσεις που περάσαμε μαζί του.
Συγκινήσεις που έφεραν δάκρυα στα μάτια ή το χαμόγελο στα χείλη…
Όνειρα πολλά που πετούσαν, για να μπορούν να βρουν μια γόνιμη γη για να πέσουν και να σπείρουν το σπόρο τους…
Φιλίες που δοκιμάστηκαν, άλλες άντεξαν και άλλες πήραν το δρόμο τους…
Παντοτινοί αποχωρισμοί από αγαπημένα πρόσωπα που δεν ζουν πια μαζί μας αλλά θα ζουν πάντα στο μυαλό και στη καρδιά μας..
Ιδέες που γεννήθηκαν μοιράστηκαν και υλοποιήθηκαν...
Αυτές ήταν οι στιγμές μου το 2019…
Στιγμές γεμάτες ζωή σε όλες τις αποχρώσεις της…
Ευγνωμονώ τον κάθε άνθρωπο που μπήκε στη ζωή μου… το κάθε βλέμμα που αντίκρισα, την κάθε λέξη που άκουσα, την κάθε λέξη που ψιθύρισα είτε με τα χείλη είτε με τη γραφή μου…
Το κάθε χαμόγελο που φώτισε το πρόσωπο μου… το κάθε δάκρυ που κύλισε … την κάθε αγκαλιά που μοιράστηκα…
Ευγνωμονώ όλα τα μαθήματα που πήρα... είτε από αυτούς που είναι ακόμα στη ζωή μου...είτε από αυτούς που απομακρύνθηκαν…
Έχασα Μυαλό και Κέρδισα Καρδιά…
Ευγνωμονώ τους καινούργιους φίλους ψυχής που συνάντησα μέσα στο 2019 και που μοιράστηκα μαζί τους γέλιο και δάκρυ μέσα σε μια τεράστια αγκαλιά αγάπης…
Ευγνωμονώ…
Όλους Εσάς…
που είστε κοντά μου, μακριά μου ... Που με στηρίξατε με την παρουσία σας.. Μια παρουσία αληθινή, ζεστή, αυθεντική, ατόφια!!
Άλλωστε τι χρειάζονται όλα αυτά όταν μιλούν οι καρδιές… όταν δεν υπάρχει ανάγκη να υποδείξεις, να αποδείξεις, να υπερισχύσεις αλλά το μόνο σου μέλημα είναι να μοιραστείς

Ήρθε ο καινούργιος χρόνος 2020 χαρούμενος και γελαστός, γεμάτος υποσχέσεις και όνειρα, ας τον καλωσορίσουμε δείχνοντας την αγάπη μας με τις ευχές μας.
Εύχομαι ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Το 2020 να είναι γεμάτο για όλους τους ανθρώπους της γης με την αφθονία της Υγείας !!Αγάπης!!Ευημερίας!!Ευτυχίας!!Δύναμης!!Ανθρωπιάς!!Αξιοπρέπειας!!Αισιοδοξίας και με πολλά Χαμόγελα!!


Οι σκέψεις μας να έχουν την Αγνότητα των παιδικών μας χρόνων και το φως της καρδιάς μας να οδηγεί με σωστά βήματα τη ζωή μας
Θέλω η χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Θέλω υγεία προσωπική και οικογενειακή, για όλο τον κόσμο της γης.
Θέλω να ευχηθώ ο καθένας από μας να κρατά την αγκαλιά του πάντα ανοιχτή για τα δώρα που του έχει προσφέρει ο Θεός, δηλ. την ίδια τη ζωή και να νιώθει ευτυχισμένος και χαρούμενος...
Θέλω να ευχηθώ αγάπη για όλους τους ανθρώπους για αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας αλλά και για αυτούς που δεν βρίσκονται δίπλα μας ή κοντά μας , γιατί πιστεύω ότι το παντοτινό αυτό συναίσθημα, θα γεφυρώνει την απόσταση που υπάρχει στο μυαλό και στην καρδιά μας...
θέλω να ευχηθώ δύναμη. Για όλους, για να ανταποκριθούμε στα δύσκολα, να αντέξουμε τα κακά,να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Δύσκολες ευχές μα αντίστοιχα και δύσκολες μέρες..
Θέλω να ευχηθώ ανθρωπιά που κάπου στην πορεία χάσαμε. Ή απλά ξεχάσαμε… Γιατί γεννηθήκαμε για να συμπονούμε οι άνθρωποι. Και για να αγαπάμε. Ας μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που πονάνε.Είτε σε κάποιο νοσοκομείο, είτε στο δρόμο, είτε σε ένα σπίτι βουβό από τραγούδια και παγωμένο. Ο καθένας μας, βαθιά μέσα του ξέρει τον τρόπο να είναι άνθρωπος. Ξέρει λοιπόν και τι πρέπει να κάνει για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με περισσότερα χαμόγελα.
Αυτό που θέλω να ευχηθώ ωστόσο σε όλους μέσα από την καρδιά μου, είναι το 2020 να μας φέρει την αξιοπρέπεια μας. Να πάρει τον πόνο, τον φόβο, την αγωνία που ζουν την κάθε μέρα που περνά χιλιάδες εξαθλιωμένοι συνάνθρωποί μας.
Θέλω να ευχηθώ να επιστρέψει και πάλι το χαμόγελο και η αισιοδοξία στο πρόσωπο όλων μας, και φυσικά να εξαφανιστούν όλες εκείνες οι άσχημες εικόνες του 2019. Να έχουμε ωραίους ανθρώπους δίπλα μας, γύρω μας και απέναντι μας, , ήλιους λαμπερούς και σύννεφα απαλά και καθαρά, ευκαιρίες για αυτούς που προσπαθούν με γνώση, μεράκι και αγάπη και μόνο χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών όλου του κόσμου
Καλή Χρονιά ευλογημένη, δημιουργική λαμπερή, καλοφωτισμένη, χαρούμενη , Ειρηνική, Ευοίωνη, και Ονειρεμένη!!! ευτυχισμένη, χωρίς πόνο και δάκρυ, χωρίς πείνα και ανεργία, χωρίς ανθρώπους άστεγους και κατατρεγμένους..
Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη, όμορφες στιγμές, επιτυχία, τύχη, αισιοδοξία, ειρήνη, ελπίδα, με πολλά χαμόγελα, και με αγκαλιές σφιχτές !




Χρόνε που φεύγεις και περνάς πάρε καημούς και πόνο και άσε μας μόνο τη χαρά για τον καινούργιο χρόνο!

Αχ μανούλα μου γλυκιά Χρόνια Αιώνια και παραδεισένια!

ΌΣΟ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ , ΞΕΡΩ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙΣ...

Αχ μανούλα μου γλυκιά μου λείπεις… Θέλω να μάθω, πού βρίσκεσαι, αν είσαι καλά, αν με σκέφτεσαι, αν με αγαπάς ακόμα, αν με θυμάσαι … Σ’ αγαπάω πολύ μανούλα μου και σου ζητώ συγνώμη για όλες τις φορές που σε πίκρανα και σε στεναχώρησα, άνθρωπος είμαι κι εγώ, δεν είμαι τέλεια.
ΣΥΓΝΩΜΗ μανούλα μου ! Πόσο πολύ μου λείπεις να ήξερες. Σε σκέφτομαι συνέχεια, παντού!
 Μου λείπουν οι χαζοκαυγάδες μας, η παρέα μας, η αγκαλιά μας, η φωνή σου… Σου μιλάω συνέχεια, ελπίζω να με ακούς και να νιώθεις την αγάπη μου μαμά μου.
Προχθές σε είδα στον ύπνο μου, όμορφη, χαμογελαστή και λαμπερή όπως πάντα. Σε αγκάλιασα σφιχτά και σου είπα “πόσο πολύ μου έλειψες να ΄ξερες” και μου απάντησες “το ξέρω”! Θέλω να πιστεύω ότι το ξέρεις και το νιώθεις. 

Η παρουσία σου είναι αισθητή μανούλα μου, το ίδιο και η απουσία σου…
Έλεγες “εμείς δεν είμαστε μάνα και κόρη, είμαστε αδελφές ”, “Ναι είμαστε!” σου απαντούσα.
 Αγαπημένη μου μανούλα, γλυκιά και πανέμορφη!

Σήμερα έχουμε Πρωτοχρονιά..¨έφυγε ο παλιός ο χρόνος .. και μαζί του έφυγες και εσύ..  Ήρθε το 2020...  Παραδισένια  Χρονιά μανούλα μου γλυκιά .. Χρόνια Αιώνια και Παραδεισένια  ! 
Σήμερα  όμως πέρασαν και  ακριβώς 40 ημέρες.. Φάγαμε όλοι μαζί με την Πατρούλα , την αδελφούλα μου και τα κορίτσια ... η καρέκλα  σου όμως ήταν άδεια ... σαν να ήσουν  εδώ...και να μην ήσουν συγχρόνως...
Αλήθεια είσαι με το μπαμπά μου .. μετά από τόσα χρόνια  κάνατε μαζί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά .. Με τη γιαγιά μου και τα αδέλφια σου...Και εμείς εδώ μόνοι .. χωρίς εσένα... 
Θυμηθήκαμε  τα γλυκά που έκανες, τα μελομακάρονα, και τους ωραίους, κουραμπιέδες, τις πίτες,  το σαραγλί, ετοίμαζες και το κοτόσουπα, για να φάμε το πρωί των Χριστουγέννων μετά την εκκλησία, τους λαχανοντολμάδες , τις τρεις βασιλόπιτες ..έκανες μία για τη καθεμιά μας.¨ήσουν πολύ χρυσοχέρα..
 Είσαι παντού μαμά μου ... Δε περνάει στιγμή που να μη σε σκέφτομαι, να μη σου μιλάω...
Τις τελευταίες μέρες μου έλεγες ότι με αγαπάς, μας αγαπάς όλους και μας ευχαριστούσες για ότι κάναμε για σένα.  Ήθελες να σου λέμε το αγαπημένο σου τραγούδι ¨Άστα τα μαλάκια σου ανακατεμένα¨. 


Έλεγες ότι δεν φοβάσαι γιατί έχεις φύλακα άγγελο τη Ευθυμούλα την αδελφή σου, που μας έφυγε νωρίς στα 57 της χρόνια...
Θα ήθελα να ξέρω αν μου έχεις συγχωρήσει τις στιγμές όλες που σε πίκρανα και σε στεναχώρησα.
Ειλικρινά μανούλα μου, δε το έκανα επίτηδες... και ποτέ μα ποτέ δεν επηρέασε την αγάπη που σου είχα... κι έχω ακόμα.
Είσαι η πρώτη μου σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ...
Η αγάπη μου για σένα ολοένα και μεγαλώνει...
Δε μπορώ να την εκφράσω και να στη δείξω, να τη νιώσεις κι εσύ...
Προσεύχομαι για σένα, για τη ψυχούλα σου, να είναι αναπαυμένη ¨Αιωνία σου η μνήμη"  μανούλα μου 
Με άφησες και νιώθω μόνη, η μοναξιά σου με πονάει περισσότερο...

 Σε αγαπάμε πολύ μαμά… Μας λείπεις μαμά .. 

Φίλα μου το μπαμπά μου και πες του ότι τον αγαπάμε πολύ και μας λείπει..