Saturday, November 21, 2020

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ


Μια μοναδική και πραγματική φιλία που δεν άφησε ασυγκίνητο,  σαν δημιουργία έμπνευσης, τον εκλεκτό και  φίλτατο ποιητή , Νίκο Δημογκότση , σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε,  να  αφιερώσει τους παρακάτω υπέροχους στίχους του και έστω διαδικτυακά να μας δώσει αυτή τη μοναδική χαρά! 
Να φέρουμε  στη μνήμη μας  τις   αξέχαστες  αυτές στιγμές  και να γεμίσει την καρδιά μας με υπέροχα τρυφερά συναισθήματα αγάπης, για  να νιώσουμε ξανά παιδιά!
Ας αφεθούμε και ας ταξιδέψουμε με τους υπέροχους στίχους του ένα διαφορετικό αντάμωμα  !!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ
Σε κήπους αχράντων Μυστηρίων,
τα παιδικά μας πρόσωπα,
βλέποντας ετούτα
της ωραίας ωριμότητας μας,
μας προσκάλεσαν μαζί τους ν΄ αγκαλιαστούμε...
να φιληθούμε... να θυμηθούμε...να γιορτάσουμε...
 
Κι εμείς,
παίρνοντας την αμαξοστοιχία των ονείρων,
στους κήπους φτάσαμε,
με την συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο,
την αγάπη στο βλέμμα, την φιλία στην καρδιά...
 
Και μη έχοντας φρένο στη χαρά,
πήραμε τους δρόμους των αναμνήσεων,
και όλα θυμηθήκαμε τα θαυμαστά,
των παιδικών μας ψυχών...
 
Και υψώνοντας ποτήρια-όλα από κρύσταλλο-
ευχηθήκαμε των παιδιών,
που κάποτε υπήρξαμε,
ποτέ να μην μας εγκαταλείψουν,
ποτέ να μην τα εγκαταλείψουμε...
χαράζοντας τούτες τις υποσχέσεις,
με ανεξίτηλη υπογραφή,
πάνω στα φύλλα της καρδιάς...
 
Να παίρνουμε συχνά την αμαξοστοιχία
των ονείρων, και ν ανταμώνουμε,
 
με την βεβαιότητα,
ότι πάντα το παιδί μέσα μας, θα μας σώζει....
 
Νίκος Δημογκότσης
18 Νοεμβρίου 2020

Εκλεκτέ  και Φίλτατε ποιητή μου  Νίκο Δημογκότση, 
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας για το υπέροχο ποίημα που αφιέρωσες στην παιδική μας φιλία!
Θεωρώ ότι   είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς που πιστέψαμε σε αυτήν και ακόμη πιο μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μας  !
Οι  υπέροχοι  στίχοι σου,  μας δίνουν δύναμη, ελπίδα, χαρά και  αισιοδοξία να διαβούμε το ταξίδι της ζωής μας όσο μπορούμε πιο ευχάριστα .
Αποπνέουν βαθιά ανθρωπιά, αγάπη και συμπόνια, συναίσθημα,  λυρισμό, ρομαντισμό και στοχασμό. Είναι γραμμένοι με την ιδιαίτερη, μαγευτική σου γραφή που μας συγκινεί, ταξιδεύει και  γοητεύει σε ζηλευτά ταξίδια της ψυχής και του νου. 

Τα λόγια μου φτωχά μπροστά στο πλούσιο ποιητικό και συγγραφικό σου έργο, γιατί έχεις αναγάγει την ποίηση σε τρόπο ζωής, αναψηλαφείς συνεχώς τις αιώνιες  και ηθικές αξίες, τις μεταφυσικές συνισταμένες τους, τις προοπτικές τους, την περιρρέουσα πραγματικότητα μας εμπνέεις. Η ποιήσή σου παρηγορεί, προσδοκά, νουθετεί και υποδεικνύει το καλό και αγαθό των στιγμών, τη μαγεία των συναισθημάτων, της ψυχικής και συναισθηματικής ολοκλήρωσης.

Εύχομαι από καρδιάς οικογενειακή και προσωπική υγεία και γαλήνη στη ψυχή, όμορφες στιγμές και υπέροχες εμπνεύσεις!!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες! 
Οι παιδική αυτή φιλία  μας  θέλω να πιστεύω ότι θα έχει  πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Είναι αυτές που οι όμορφες αναμνήσεις μας, θα μας γεμίζουν την καρδιά μας με  βαθιά συναισθήματα αγάπης και συγκίνησης  .

Ο δεσμός που χτίσαμε μαζί,  όταν ήμασταν παιδιά, είναι  ίσως ο πιο ισχυρός από όλες τις φιλίες που ακολούθησαν. Περάσαμε  μαζί  τα πιο αθώα μας χρόνια, τα χρόνια της εφηβείας μας,  τα πιο ανέμελα, τα χρόνια της ανιδιοτέλειας.

Ακόμη και αν κάποια στιγμή χάσαμε την επαφή  λόγω υποχρεώσεων, δουλειάς ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ξανασυναντηθήκαμε πριν από λίγα χρόνια, μεσήλικες, συνταξιούχοι και με εγγόνια  και αυτή η επανασύνδεση,  μας έφερε  ακόμη πιο κοντά και δημιουργήσαμε μια μοναδική φιλία.

Μια φιλία την οποία γιορτάσαμε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση,  πριν  δύο χρόνια,  στις 24 Νοεμβρίου 2018 στο πρώτο μας αντάμωμα, που δυστυχώς φέτος  λόγω της πανδημίας του ιού  και  του εγκλεισμού μας, δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε .

Μια φιλία που μας έφερε να νιώσουμε υπέροχες στιγμές, με τις συναντήσεις μας, τις εκδρομές μας και τις διάφορες εκδηλώσεις μας, οι οποίες σήμερα  διαπιστώνουμε πόσο σημαντικές και πολύτιμες ήταν  για όλους μας.

Αυτές τις μικρές και όμορφες προσωπικές στιγμές  που είχαμε στη ζωή μας, τόσο πραγματικές όσο και αντιπροσωπευτικές, έχουν σήμερα εξαφανιστεί.

Κανείς δεν ξέρει που θα μας βγάλει αυτή η ιστορία με  τον ιό, όλοι ελπίζουμε να νικηθεί γρήγορα και να βρούμε σύντομα όλοι την καθημερινότητα μας και τη χαρά μας .

Ευγνωμονώ όλους  εσάς που μπήκατε στη ζωή μου… το κάθε βλέμμα που αντίκρισα, την κάθε λέξη που άκουσα, την κάθε λέξη που ψιθύρισα ..

Το κάθε χαμόγελο που φώτισε το πρόσωπο μου… το κάθε δάκρυ που κύλισε … την κάθε αγκαλιά που μοιράστηκα…

Ευγνωμονώ… που είστε κοντά μου και εσείς που είστε  μακριά μου , αν και σας νιώθω τόσο κοντά μου... Που με στηρίξατε με την παρουσία σας σε κάθε μου στιγμή!!.

 Μια παρουσία αληθινή, ζεστή, αυθεντική, ατόφια!!
Άλλωστε τι χρειάζονται όλα αυτά όταν μιλούν οι καρδιές… όταν δεν υπάρχει ανάγκη να υποδείξεις, να αποδείξειςνα υπερισχύσεις αλλά το μόνο σου μέλημα είναι να μοιραστείς
Εύχομαι σε εσάς..
Οι σκέψεις μας να έχουν την Αγνότητα των παιδικών μας χρόνων και το φως της καρδιάς μας να λάμπει .

ΕΎΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ , ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΠΑΛΙ ΥΓΙΕΙΣ .

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑΡΗ - ΚΑΛΑΊΤΣΙΔΟΥ