Wednesday, September 29, 2021

Κάνε το καλό και ρίξ’ το στον γιαλό

 



"Κάνε το καλό και ρίξ’ το στον γιαλό"

 έλεγαν οι παλιοί και είχαν δίκιο.

Δεν χάνεις.

Κερδίζεις.

Γιατί η ψυχή σου είναι μεγάλη.. και έχει για να δώσει. 

Όταν βλέπεις κάποιον που καιροφυλακτεί μόνο και μόνο για να κερδίσει από σένα, δώσ’ του αυτό που θα του έδινες και κάτι παραπάνω. 

Δίνε σε όποιον θέλεις και σε όποιον σου ζητήσει, αλλά μην ξεχάσεις να τον βγάλεις έξω από την καρδιά σου, γιατί λερώνει την ψυχή σου. 

Ναι είναι αλήθεια… οι άνθρωποι σε θυμούνται όταν σε έχουν ανάγκη. Η ανάγκη όμως, απογυμνώνει τον αχάριστο άνθρωπο και σου δείχνει ποιος πραγματικά είναι και τι θέλει από εσένα.

Χάρη σου κάνει.

Κι έτσι  φαίνεται ξεκάθαρα πόσο ψεύτικος  είναι. 

Όταν η υποκρισία εξαλείφει κάθε είδους αξιοπρέπεια σε κάνει να νιώθεις μόνο λύπη για αυτούς τους ανθρώπους. 

Λύπη και για σένα τον ίδιο, που κάποτε τους είχες επιλέξει για να είναι στο πλάι σου. Λύπη που δεν είδες πόσο κενοί είναι.

Εκμεταλλεύονται την αγάπη σου και την καλοσύνη σου και την επιθυμία σου να προσφέρεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Και εσύ δίνεις την ψυχούλα σου για να τη διαλύσουν και να την ποδοπατήσουν.

Δεν πειράζει όμως… κομμάτια να γίνει.

 Εσύ γεμίζεις το κενό ενός άδειου ανθρώπου, από τα δικά σου περισσεύματα. Αυτές οι καλοσύνες σε κάνουν τον όμορφο άνθρωπο που είσαι. 

Όμως  να θυμάσαι πάντα!!

Μη χαρίζεσαι εκεί που δε σε εκτιμούν. Μη γίνεσαι σωσίβιο σε εκείνους που δεν τους νοιάζει αν πνιγείς. Βοήθησε λοιπόν τον εαυτό σου και αυτούς που πραγματικά σε χρειάζονται και το αξίζουν!

Τούτο να ξέρεις όμως ! 

Πώς θα βρεθούν χιλιάδες άνθρωποι στη ζωή σου που θα σου κλείσουν την πόρτα κατάμουτρα. Θα βρεθούν όμως και αυτοί οι λίγοι, οι πιο ξεχωριστοί, που θα σου ανοίξουν την πόρτα τους και την καρδιά τους. 

Θα είναι εκεί τις καλύτερες μέρες σου, να μοιραστούν τη χαρά σου, αλλά και τις χειρότερες μέρες σου, για να σκουπίσουν το δάκρυ σου. Θα τους αναγνωρίσεις εύκολα αυτούς τους ανθρώπους, είναι αυτοί που δε θα σου γυρίσουν την πλάτη εύκολα και θα παλέψουν για σένα. 

Μη σε νοιάζει που σε πλήγωσαν κάποιοι χθες.  Μη σε νοιάζει που δεν θέλησαν να είναι εδώ όταν εσύ είχες την ανάγκη τους . 

Ο κόσμος εκεί έξω είναι γεμάτος με ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν την αγάπη σου. Είναι άνθρωποι έτοιμοι να σου χαμογελάσουν και να σε πιάσουν πριν πέσεις.

Κι εσύ, χάνεις το χρόνο σου με κάποιους που δεν σε εκτίμησαν  Στεναχωριέσαι και η αγάπη  που έχεις μέσα σου, πάει χαμένη. Πώς θα σου φαινόταν αν όλη αυτή την αγάπη την έδινες σε ανθρώπους που όντως την έχουν ανάγκη; 

Στους δικούς σου ανθρώπους.  γύρω σου, να τους κρατάς κοντά σου. Γι’ αυτούς που αξίζουν, να δίνεις όλο σου το είναι.

 Κι ύστερα θα νιώθεις ολόκληρος. 

Ένα όνειρο είναι η ζωή μας, ένα όνειρο που το φτιάχνουμε εμείς. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτούμε; 

Ας αγαπήσουμε τόσο πολύ, που να μην έχουμε χρόνο για πόνο ή δάκρυα. 

Ας απολαύσουμε τόσο πολύ κάθε στιγμή, που να μη μας νοιάζει το αύριο, και το χθες να το αγκαλιάζουμε σαν μια απλή ανάμνηση.

 Μην σταματάς ποτέ να Κάνεις το καλό και να βοηθάς... είτε αξίζει είτε όχι ... αρκεί να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου... όλα κάποια στιγμή ανταμείβονται...!!!

Ποτέ δεν ξέρεις σε πόσες και ποιες ακρογιαλιές θα το ταξιδέψει η μαγευτική, απέραντη, μυστηριώδης θάλασσα...
Απλά την εμπιστεύεσαι, 
όπως το θείο Φως !
ΕΛΥΤΗΣ