Monday, September 21, 2020

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ .

Μια δική μου προσέγγιση 

Λένε στη ζωή δεν γίνεται τίποτε τυχαίο για κάποιο λόγο γίνεται.  

Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε άνθρωπος που εμφανίζεται στο ταξίδι  της ζωής μας  μπορεί κάποιες φορές να  είναι  μια ευλογία και  άλλες φορές  ένα μάθημα. 

Ορισμένες φορές συναντάμε ανθρώπους και η χημεία είναι τόσο δυνατή, που οι ζωές μας αλλάζουν. Υπάρχουν όμως και φορές που άνθρωποι έρχονται και κλονίζουν όσα έχουμε φτιάξει ή πιστεύουμε. 

Μπορώ όμως να πω  με σιγουριά αν και διαφέρουν αυτές οι σχέσεις , όμως κανουν τη ζωή μας  πιο ενδιαφέρουσα, γεμάτη προκλήσεις και εκπλήξεις. 

Σε  περισσότερους σπό εμάς έτυχε να συναντήσουμε ανθρώπους και να νιώθουμε σαν να τους γνωρίζαμε όλη μας τη ζωή ή να ζούμε τη μαγεία  μιας δυνατής  συγχρονισμένης σχέσης και  ενός συνδετικού κρίκου μεταξύ μας .  Κάποιοι λένε ότι ο Θεός,  το Σύμπαν μας στέλνει σημάδια και ανθρώπους για να μας βοηθήσουν  για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, τους σκοπούς μας και να γνωρίσουμε καλύτερα  τον εαυτό μας . 

Κανείς δεν εμφανίζεται στο δρόμο μας τυχαία

Αν νιώθουμε χαμένοι και μπερδεμένοι στη ζωή μας, μπορεί να γνωρίσουμε  ανθρώπους που θα συνταράξουν εντελώς τα όσα γνωρίζαμε  μέχρι σήμερα, ίσως να μην συμπερφέρονται  καθώς πρέπει και να μας προκαλεί πόνο, ή να συμπεριφέρεστε και οι δύο ασυνήθιστα,  μετά οι δρόμοι μας να χωριστούν. Από αυτή την εμπειρία μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε και επιστρέφουμε στο σωστό για εμάς μονοπάτι. 

Όταν ξέρετε τι θέλετε και έχετε δυνατό όραμα, θα είναι ευκολότερο για εσάς να ξεχωρίσετε τη φύση της κάθε σχέσης.

Για έναν λόγο

Οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας για ένα λόγο είναι συνήθως για να εκπληρώσουν μια ανάγκη  μας, ένα όνειρό μας κάτι που  δεν έχουμε ακόμα εκφράσει  ή αισθανθεί  ή έχουμε ονειρευτεί.

 Αν περνάμε μια φάση ή μια δυσκολία στη ζωή μας, αυτό το είδος ψυχικής σύνδεσης μπορεί να εμφανιστεί και να φαίνεται σαν ευλογία Θεού που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο. Ύστερα, χωρίς καμία λάθος κίνηση και από τις δύο πλευρές, η σχέση αυτή μπορεί να λήξει. 

Μόλις εκπληρωθεί η ανάγκη, οι δρόμοι μας χωρίζονται.

Για μία εποχή

Κάποιε φορές ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζονται στο δρόμο μας για συγκεκριμένη περίοδο• μπορεί να είναι μια σχέση δίδυμων φλογών που σκοπός της είναι να μας αφυπνίσει. Μπορεί όμως  να δημιουργήσουν ένα εμπόδιο, κάτι που θα εμποδίσει την πορεία μας. Συνήθως, σύνδεση αυτή είναι τόσο ισχυρή που το νιώθουμε εσωτερικά στον ψυχικό μας κόσμο. Αυτό το είδος σύνδεσης εξυπηρετεί την εξέλιξη και τη μάθηση, μπορεί να διαταράξει τη ζωή μας μέχρι να μας κάνει να αντιληφθούμε ένα πάθος μας που έμενε θαμμένο βαθιά μέσα μας. 

Αυτή η σχέση είναι προσωρινή και ξεθωριάζει μόλις ο σκοπός του επιτευχθεί. 

Ωστόσο, μπορεί να επιστρέφει κάθε φορά που χρειάζεστε πάλι να εξελιχθείτε.

Για μια ζωή

Η σχέση μιας ζωής είναι τόσο ιδιαίτερη• ρέει, φέρνει γαλήνη και χαρά. Δεν έχει ισχυρές ενέργειες, ούτε έντονες εξάρσεις. Αυτές οι σχέσεις βγάζουν τον καλύτερό μας εαυτό και ο ένας βοηθά τον άλλο στον σκοπό της ζωής του. Διαρκεί μια ολόκληρη ζωή, γι’ αυτό και είναι τόσο σπάνια και πολύτιμη.

Ποτέ μην εξαναγκάζετε και πιέζετε σχέσεις, αφήστε τες να ρέουν φυσικά. Τίποτα από αυτά που προορίζονται για εσάς, δεν πρόκειται να σας προσπεράσει

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, κάθε κατάσταση, πρόσωπο και εμπειρία μας οδηγεί εκεί που χρειαζόμαστε να είμαστε .


Ελένη