Wednesday, January 27, 2021

Μακριά απο κομπλεξικους ανθρώπους


Στη ζωή θα συναντήσουμε και αυτούς τους ανθρώπους

 Παρουσιάζονται με ένα πολύ καλό και φιλικό πρόσωπο , μας φαίνονται καλοσυνάτοι και βολικοί. 

Μόνιμα όμως , είναι θιγμένοι και  όλα τα ζητήματα  τα αναλύουν από την σκοπιά του θύματος. Όλοι τους έχουν αδικήσει, τους έχουν εκμεταλλευτεί , τους έχουν χρησιμοποιήσει. Την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν το σενάριο τους και εσείς προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να βοηθήσετε και νιώθετε να σας πνιγεί το δίκιο τους , σας κατηγορούν σε άλλους ως θύτες τους!

 Ποτέ δεν μένουν ευχαριστημένοι όσο καλά και όμορφα κι αν τους συμπεριφερθείς.

Είναι άνθρωποι με κόμπλεξ και ανασφάλειες που δεν μπορούν να αντέξουν ότι κάποιοι άλλοι είναι ευτυχισμένοι και περνάνε καλά στη ζωή τους. 

Είναι κακοί και επικριτικοί. Με στόμφο και απαξίωση σας λένε τι είναι σωστό και τι όχι χωρίς καμιά αντικειμενικότητα έναντι της υποκειμενικότητας όλων των πραγμάτων.  Χωρίς καν να υπολογίζουν την διαφορετικότητα του χαρακτήρα και των βιωμάτων σας.  

Ότι κι αν έχετε επιλέξει θα σας το βγάλουν άχρηστο και νιώθουν, πως ανεβαίνουν μόνο, όταν ταπεινώνουν τους άλλους  ανθρώπους.

Αιτιολογίες για αυτή την συμπεριφορά μπορούμε να βρούμε πολλές.

Ομως δεν ξέρω αν πρέπει να δικαιολογούμε, ζηλόφθονες και κατώτερες συμπεριφορές ειδικά όταν έρχονται από (υποτίθεται) δικούς μας ανθρώπους. Συμπεραίνω πως δεν πρέπει καν να μπαίνουμε στην διαδικασία να τις ανεχόμαστε.

Και δεν είναι έλλειψη κατανόησης η σκληρότητας. Είναι προφύλαξη του εαυτού μας από την τοξικότητα και από στενοχώρια και πίεση που δε μας αξίζει.  Δεν είναι εγωιστικό να προστατεύουμε την ηρεμία μας και την ψυχική μας γαλήνη, από ανθρώπους που το μοναδικό πράγμα, που έχουν στο μυαλό τους, είναι πώς να ανακατεύουν και να κακολογούν. Μπορεί  να είναι οι γονείς, μπορεί να είναι κάποιος άλλος συγγενής, ίσως ένας φίλος ή ακόμη και ένας σύντροφος. 

Η τοξική ταυτότητα δεν έχει πρόσωπο. 

Τοξικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε και κατά συνέπεια είναι δυνατό να έχετε μία τοξική σχέση με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά σας ή είναι ένας “σημαντικός άλλος” στη ζωή σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν τοξικό φίλο, είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε ή να τον απομονώσετε, αλλά είναι πολύ δυσκολότερο, όταν έχετε έναν τοξικό γονιό ή σύζυγο.

Πως κι εσείς τους έχετε εκμεταλλευτεί τους έχετε κοροϊδέψει και ποτέ σας δεν τους βοηθήσατε! Κι ενώ το δράμα και  η κακεντρέχεια τους, πάει σύννεφο, σε εσάς εξακολουθούν να το παίζουν καλόγνωμοι και καλόκαρδοι φίλοι. Αν πάλι έχετε και την ατυχία να συναναστρέφεστε,  έναν τέτοιο άνθρωπο στην εργασία σας , η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!


Fkstories Κομπλεξικοί Άνθρωποι  Με Τοξική Συμπεριφορά Fk Stories  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΠΛΕΞΙΚΟΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Από όλους τους τύπους τοξικών ανθρωπιών που προσπάθησα να σκιαγραφήσω , νομίζω πως χειρότερη η μάλλον πιο κωμικοτραγική  είναι οι υπερόπτες και συνήθως ματαιόδοξοι.  Ότι κι αν κάνετε , σε όποια φάση κι αν βρίσκεστε αυτοί θα το πάρουν ως προσωπική πρόκληση και ευκαιρία υπεροχής τους. Θα βγάλουν όλες τις ανασφάλειες τους αλλά πάντα υπό την μορφή  γνώσης και υπεροχής! Με αλαζονεία και ψεύτικη αυτοπεποίθηση θα προσπαθήσουν να σας πείσουν πως ο ήλιος, βγαίνει από την δύση, αρκεί να δείξουν έτσι πως αυτοί γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα!Fkstories Κομπλεξικοί Άνθρωποι  Με Τοξική Συμπεριφορά Fk Stories  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΠΛΕΞΙΚΟΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Απομακρύνετε την αρρώστια και την ψυχοπάθεια τους. Είναι διαβρωτική και  θλιβερή. Μη γίνετε  ο φορτιστής τους και αναμεταδότης τους . Αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να χαρεί με την ίδια την ζωή , να νιώσει ευλογημένος  για όσα έχει και μπορεί να απολαμβάνει, να είστε σίγουροι, πως θα προσπαθήσει αργά η γρήγορα να σας παρασύρει στην τοξική πλευρά του ώσπου να σας διαλύσει.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε, για να προστατευτείτε από αυτή την ιογενή  συνθήκη με τις τρομερές παρενέργειες; Πολύ απλά ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ!Fkstories Κομπλεξικοί Άνθρωποι  Με Τοξική Συμπεριφορά Fk Stories  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΠΛΕΞΙΚΟΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

 

 

 


ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΛΟΥΛΟΎΔΙΑ

 

Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί μου χαρίζουν 
την αίσθηση της 
γαλήνης και ηρεμίας!
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί η ζωή μοιάζει 
 σαν  λουλούδι
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί κάθε λουλούδι 
είναι μια ψυχή που 
ανθίζει στη φύση! 
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί το θαύμα ενός
λουλουδιού, 
  μπορεί να αλλάξει όλη μας
 τη ζωή και να την κάνει 
 καλύτερη  ! 


Αγαπώ τα λουλούδια  
γιατί  βάζουν 
χρώμα στη ζωή μου, 
 με κάνουν να νιώθω 
μια γλυκιά ζεστασιά 
στην καρδιά, 
με ανεβάζουν,
 με κάνουν  χαρούμενη 
και ευτυχισμένη !
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί η αγάπη είναι 
σαν είναι ένα 
όμορφο λουλούδι 
που ίσως να μην μπορείς
 να το αγγίξεις, 
αλλά το άρωμά του 
κάνει τον κήπο 
απόλαυση !


Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί  πάντα 
κάνουν τους ανθρώπους
 καλύτερους,
 πιο ευτυχισμένους 
και καλόκαρδους!
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί είναι φως,
 τροφή και φάρμακο 
για την ψυχή. 
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί όπου ανθίζουν , 
ανθίζει και η ελπίδα! 
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί χαρίζουν  
τον σπόρο της ευτυχίας !

Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί η ευτυχία που 
μοιράζομαι με άλλους 
μοιάζει σαν  ανθισμένο 
λουλούδι!
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί δεν αφήνουν τα
 αγριόχορτα να ρίξουν
 τη σκιά τους στον κήπο μου. 
Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί η ομορφιά τους
 είναι σαν  μια αχτίδα, 
που είναι το 
πολυτιμότερο αγαθό 
από οτιδήποτε υλικό 
στον κόσμο!


 Αγαπώ τα λουλούδια 
γιατί μου δείχνουν 
ότι όπως  μπορώ  να τα
 ζωντανέψω αυτά  
εαν τα ρίξω  νερό 
Έτσι μπορώ   να ξαναζωντανέψω 
 τον άνθρωπο 
εάν  τον πάρω από το χέρι
 και   τον  αγκαλιάσω !