Monday, June 28, 2021

Ο ήλιος του καλοκαιριού


Αν ο ήλιος μπαίνει μες στο σπίτι, μπαίνει λίγο και μες στην ψυχή σου και θα μείνει για  πάντα εκεί!

Πόσα πράγματα μπορούμε να τα δούμε  διαφορετικά μέσα στο καλοκαίρι; 

Πόσες θετικές σκέψεις και  πράξεις γίνονται πραγματικότητα;  

 Πόσο όμορφη και αρμονική γίνεται η φύση το καλοκαίρι ,  που μας παρασύρει  στο να σκεφτούμε και τους εαυτούς μας  σαν … ενα κομμάτι της αρμονίας.

Καθόμαστε στη βεράντα μπροστά στη θάλασσα, περίπου μια ώρα πριν πέσει ο ήλιος. 

Ακούμε  το κύμα να σκάζει δίπλα μας  και βλέπουμε τον ήλιο να γλιστρά στο κύμα και να χάνεται.  Αμέσως  σκεφτόμαστε πόσο όμορφα είναι όλα γύρω μας βλέποντας αυτό το υπερθέαμα. 

Όμως αν το σκεφτούμε λίγο παραπάνω, θα δούμε, πώς πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δεν αφήνουμε στα καλά και όμορφα πράγματα να μπουν στη ζωή μας. 

Είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί κάνουμε πάντα  αρνητικές  σκέψεις και  δεν αφήνουμε το φως  να μπει στη ζωή μας.

Ξεχνάμε πολύ βασικά πράγματα. 

Ένα από αυτά, είναι πως είμαστε κομμάτι της φύσης και όχι κάτι τελείως ξεχωριστό. Όλα κάνουν τον κύκλο τους. Πρώτος από όλους, ο ήλιος. 

Το πρωί σηκώνεται, το μεσημέρι μεσουρανεί και από εκεί και μετά, σιγά-σιγά δύει. Όταν έχουμε θλίψη και στεναχώρια, νιώθουμε ότι  αυτά τα συναισθήματα δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε .

Το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε ότι όλα  στη φύση κάνουν τον κύκλο τους. Από τα φυτά μέχρι και το νερό, τα πάντα αλλάζουν συνέχεια και ο ήλιος ο καλοκαιρινός, τα φωτίζει μέσα μας και μας  υπενθυμίζει… ότι αν αφήσουμε το φως να μπει στη ψυχή μας , όλη η ζωή μας θα είναι πιο όμορφη και αρμονική και κάθε δύσκολη στιγμή θα κάνει το κύκλο της και θα χαθεί, αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να μην χάνουμε την πίστη μας στο Θεό.

Εύχομαι ο ήλιος του καλοκαιριού   να βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά  μας , παρ΄όλες τις δυσκολίες της  καθημερινότητας, να φωτίζει τις ψυχές μας  και να μην επιτρέπει σε κανένα να μας βλάψει !