Tuesday, May 19, 2020

Μια μοναδική φιλία διαφορετική από όλες τις άλλες


Tίποτα στον κόσμο δεν αξίζει περισσότερο από τη φιλία. Αυτοί που την εξορίζουν από τις ζωές τους είναι σαν να αποδιώχνουν το φως του ήλιου από τη Γη, καθώς, από όλα τα δώρα που μας έχει χαρίσει η φύση, είναι το πιο όμορφο, το πιο τερπνό.
Φιλία μια τόσο μικρή λέξη μα πόσο δυναμισμό,  τρυφερότητα, αγάπη, ενδιαφέρον,  και αντοχή κρύβει μέσα της.
Η δική μας φιλία, ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, η σχέση μας αυτή συνεχίστηκε και στα εφηβικά μας Χρόνια  στο Γυμνάσιο, και δεν έσβησε καθόλου σε μας.
7ο Δημοτικό Σχολείο
Φιλία !!Μια λέξη χιλιοειπωμένη και χιλιοζωγραφισμένη σε πρόσωπα φωτεινά και χαρούμενα!!
1966 ΣΤ΄Τάξη 4ο Δημοτικό 
Σχολείο Βέροιας
1961  Α΄τάξη 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
1963 Γ΄ΤΑΞΗ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
 ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Όμως 
οι παιδικές μας φιλίες με κάποιους ή κάποιες  έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Είναι αυτές που οι αναμνήσεις μαζί τους γεμίζουν την καρδιά μας με αγάπη.
Ο δεσμός που χτίσαμε μαζί τους,  όταν ήμασταν παιδιά, είναι ίσως ο πιο ισχυρός από όλες τις φιλίες που ακολούθησαν. Περάσαμε  μαζί τους τα πιο αθώα μας χρόνια, τα χρόνια της εφηβείας μας,  τα πιο ανέμελα, τα χρόνια της ανιδιοτέλειας. Ακόμη και αν κάποια στιγμή χάσαμε την επαφή  λόγω υποχρεώσεων, δουλειάς ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ξανασυναντηθήκαμε πριν από λίγα χρόνια, μεσήλικες, συνταξιούχοι και με εγγόνια  και αυτή η επανασύνδεση μας έφερε  ακόμη πιο κοντά και δημιουργήσαμε μια μοναδική φιλία. Μια φιλία διαφορετική από όλες τις άλλες.
Μια φιλία που μας έφερε να νιώσουμε και να ζήσουμε  αξέχαστες και υπέροχες στιγμές, με τις συνατήσεις μας, που  γέμισαν την καθημερινότητά μας. 
1965 Ε' τάξη 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μοιραζόμαστε μαζί προβλήματα, σκέψεις και συναισθήματα, άγνωστα στον υπόλοιπο κόσμο, φανερώνουμε μαζί πτυχές του εαυτού μας που δειλιάζουμε ή ντρεπόμαστε να φανερώσουμε αλλού.
Στεκόμαστε βράχοι στο πλευρό του άλλου. 
1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας 

1963 Γ΄ΤΑΞΗ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Σε οποιαδήποτε επιτυχία, κατόρθωμα, δημιουργία, όσο μικρό και αν φαίνεται, χαιρόμαστε πραγματικά και νιώθουμε υπερηφάνεια, που ζωγραφίζεται στα πρόσωπά μας με φωτεινα χαμόγελα και η καρδιά μας γεμίζει αγάπη και σεβασμό. Για κάθε κακή στιγμή ή θλίψη συμπάσχουμε.
Ο καθένας ή καθεμιά κάτι θα δώσει και κάτι θα πάρει από αυτή την όμορφη φιλία  μας.
1963  Γ   τάξη 5ου 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Αυτή η φιλία όμως επιδρά πολύ θετικά στη ψυχική μας υγεία,  σαν άτομα που βαδίζουμε στην τρίτη ηλικία, είναι πηγή νεότητας, μας κάνει να νιώθουμε σαν παιδιά, σαν έφηβοι!
Εύχομαι ο Θεός μα μας χαρίζει υγεία και όμορφες στιγμές . Να ευχαριστούμε , για όλες εκείνες τις στιγμές που σταθήκαμε στις χαρές και στις λύπες μας!
Αλήθεια εσείς όλοι  ψάξτε να  βρείτε πραγματικούς ανθρώπους και βάλτε τους στη ζωή σας! Κατακτήστε τους και αγαπήστε τους!
 Εκτιμήστε την αλήθεια των ανθρώπινων σχέσεων και μη συμβιβάζεστε, κάντε το και θα με θυμηθείτε... πριν να είναι πολύ αργά. 
Ευγνωμονώ που μπήκατε στη ζωή μου… το κάθε βλέμμα που αντίκρισα, την κάθε λέξη που άκουσα, την κάθε λέξη που ψιθύρισα ..
Το κάθε χαμόγελο που φώτισε το πρόσωπο μου… το κάθε δάκρυ που κύλισε … την κάθε αγκαλιά που μοιράστηκα…
Ευγνωμονώ που είστε κοντά μου και εσείς που είστε  μακριά μου , αν και σας νιώθω τόσο κοντά μου... Που με στηρίξατε με την παρουσία σας σε κάθε μου στιγμή!!.
 Μια παρουσία αληθινή, ζεστή, αυθεντική, ατόφια!!
Άλλωστε τι χρειάζονται όλα αυτά όταν μιλούν οι καρδιές… όταν δεν υπάρχει ανάγκη να υποδείξεις, να αποδείξειςνα υπερισχύσεις αλλά το μόνο σου μέλημα είναι να μοιραστείς

Εύχομαι σε εσάς..
Οι σκέψεις μας να έχουν την Αγνότητα των παιδικών μας χρόνων και το φως της καρδιάς μας να λάμπει .

Διεκδικείστε την αγάπη και την εκτίμηση που σας αξίζει!
Λατρέψτε τους ανθρώπους που όταν δεν είσαι καλά έρχονται και κάθονται δίπλα σου!!
5η τάξη 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας 
Να μετράτε την ηλικία σας με  φίλους, όχι με  χρόνια!!
Να μετράτε τη ζωή σας  με χαμόγελα, όχι με δάκρυα!!
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ