Monday, June 09, 2014

Σίβηρη Χαλκιδικής (SIVIRI KASSANDRA CHALKIDIKIS)

Ο δικός μου παράδεισος Σίβηρη  Χαλκιδικής,  συγκρότημα Πλειάδες!

Η Σίβηρη είναι  ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα στη Χαλκιδική, γνωστή για το πράσινο της  και την υπέροχη παραλία της.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Χερσονήσου της Χαλκιδικής .

Η παραλία της Σίβηρης έχει ψιλή χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα νερά, είναι ιδανική και για μικρά παιδιά.
Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και ωραία μαγαζιά όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, κάποιο δροσιστικό ποτό και φαγητό.

Η Σίβηρη έχει έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους στον οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει την βόλτα του έχοντας από τη μία πλευρά την θάλασσα και από την άλλη τα όμορφα μαγαζιά.

Η Σίβηρη φημίζεται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο, το ειδυλλιακό και πανέμορφο ηλιοβασίλεμα της, που θα σας συναρπάσει με τα υπέροχα κατακόκκινα χρώματα που παίρνει ο ουρανός όταν ο ήλιος τείνει προς την δύση του.

Για τις βραδινές ώρες, υπάρχει δυνατότητα να διασκεδάσετε σε ένα από τα μπαρ της Σίβηρης και της Καλλιθέας (μόλις 8 χλμ).

 Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η Σίβηρη είχε 230 κατοίκους. Ανήκει στο δήμο Κασσάνδρας.

Η Σίβηρη είναι γνωστή εξαιτίας του Φεστιβάλ Κασσάνδρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο και Αύγουστο στο μεγάλο αμφιθέατρο που υπάρχει έξω από τη Σίβηρη.

Περί τα μέσα Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, ένας από τους πλέον αξιόλογους και δυναμικούς θεσμούς της χώρας μας στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού κλείνοντας ήδη δύο δεκαετίες ζωής και επιτυχημένης πορείας. Οι δροσερές βραδιές στο κατάμεστο κάθε φορά αμφιθέατρο της Σίβηρης και κυρίως η καθιέρωσή του από το κοινό που το επισκέπτεται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστούν το Φεστιβάλ, με την πολυμορφικότητα που το χαρακτηρίζει, ως ένα σταθερό θεσμό που αποτελεί σημείο αναφοράς στον Πολιτισμό και την ψυχαγωγία. 
Σχετική εικόνα



ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΛΕΙΑΔΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για σιβηρη ΠΛΕΙΑΔΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για σιβηρη ξενοδοχειο
Αποτέλεσμα εικόνας για σιβηρη ΠΛΙΑΔΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για σιβηρη ΠΛΕΙΑΔΕΣΑποτέλεσμα εικόνας για σιβηρη ΠΛΙΑΔΕΣΣχετική εικόνα