Monday, September 07, 2020

Μια εικόνα πολλά συναισθήματα !!!!!!

Ένα μικρό αφιέρωμα στην αγαπημένη μου φίλη και συμμαθήτρια Σύμη   για την  παρακάτω υπέροχη αφήγησή της που αφήνει σε  όλους τους αναγνώστες πλήθος συναισθημάτων, με υπέροχες εικόνες αγάπης τρυφερότητας και σεβασμού   ιδίως σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρόθυρα της τρίτης ηλικίας.

Η Σύμη είναι πολύ ευαίσθητη και συναισθηματική .

Λένε ότι ένας ευαίσθητος άνθρωπος μπορεί να  κάνει απίστευτους συνειρμούς μέσα στο μυαλό του σχετικά με κάποιο ζήτημα που τον απασχολεί,  με μια εικόνα που θα δει ή κάποια σκέψη του. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας μέσα από τη συγγραφική γραφή της. Ζωγραφίζει πάνω στο χαρτί τις λέξεις με όμορφες εικόνες γεμάτες συναισθήματα αγάπης και θαυμασμού. 

Γλυκιά μου πράγματι το παρακάτω  αφήγημα σου, όπως όλοι οι φίλοι σου στο αναγνωρίσαμε με τα σχόλια μας στο Facebook,  θα μπορούσε να γίνει μια ερωτική νουβέλα,  που θα ταξίδευε  τον  κάθε αναγνώστη σε μονοπάτια χαράς και  ευτυχίας!!

Έχεις αποδείξει πολλές φορές σε όλους μας, ότι η γραφή σου πηγάζει από ένα βαθύ συναισθηματισμό, ερωτισμό και φαντασία που έχεις στη ψυχή σου και το κάθε σου αφήγημα το ζούμε σαν  πρωταγωνιστές ζωντανά. Απολαμβάνουμε κάθε  αφήγησή σου με την ψυχή μας  .

Εκφράζεις τις όμορφες εικόνες που δημιουργούνται στον ευαίσθητο και συναισθηματικό σου διάκοσμο με ένα γλαφυρό, τρυφερό και περιγραφικό τρόπο που αγγίζει τις ψυχές μας, μας μαγεύει και μας ταξιδεύει !

Γλυκιά μου  είσαι άξια θαυμασμού και πολλών συγχαρητηρίων!!

Εύχομαι ο θεός να μας χαρίζει σε όλους υγεία, όμορφες στιγμές ευτυχίας και αγάπης και σένα αμέτρητη ευτυχία, αγάπη και  ζωντάνια στη γραφή σου !!

Η αγάπη και ο έρωτας δεν έχουν ηλικία!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ <<ΠΑΓΩΝΟΥΝ>> ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΡΙΣΕΩΝ !!!!!!!

Πρωινή  ώρα, μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα, στα τέλη Αυγούστου,  μετά την καταιγίδα της προηγούμενης, ήταν πολύ ευχάριστο να πίνω τον καφέ  μου παρέα  με φίλες στο  <<μπαλκόνι>>  της πόλης μου !!

Εκεί καθισμένη αμέριμνα, μεταξύ ανταλλαγών πληροφοριών, ειδήσεων κλπ σχολιασμών, αντίκρισα απέναντι μου στο πάρκο δίπλα, σε συνέχεια από τον εξωτερικό χώρο της καφετέριας που βρισκόμασταν, κάτω από τα τεράστια πλατάνια  να φθάνει ένα ζευγάρι!!      Η στάση τους και οι κινήσεις τους έδειχναν ένα ερωτευμένο ζευγάρι…!!   Εκείνος  60+  πολύ  ψήλος,  λυγερόκορμος, σικάτος, με γκρίζους κροτάφους, μια όμορφη παρουσία, να κοιτά στα μάτια τρυφερά την σύνοδο του, που εκείνη του διόρθωνε το γιακά στο μπλουζάκι του.  Ήταν μια κοπέλα 50+,  λεπτή με απλό ντύσιμο, ξανθά μακριά περιποιημένα  μαλλιά, με  όμορφο - γλυκό πρόσωπο, που προσπαθούσε  πατώντας στις μύτες των παπουτσιών της να τον φτάσει, επειδή ήταν αρκετά κοντύτερη  από εκείνον, να τον φροντίσει, δίνοντας του στο τέλος κι ένα φιλί πεταχτό !!!  

  Μια υπέροχη τρυφερή κίνηση, που κι εκείνος της το ανταπέδωσε, την πήρε από το χέρι  και πήγαν πιο μπροστά στο μπαλκόνι του πάρκου να θαυμάσουν τον καταπράσινο κάμπο που ξεδιπλώνονταν εμπρός- κάτω μέχρι το βάθος της πεδιάδας!!   Κατόπιν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά, μπήκαν στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας  που βρισκόμουν κι αφού την διέσχισαν περιμετρικά  χωρίς βιασύνη περιεργαζόμενοι τον  περιβάλλοντα  χώρο, επέστρεψαν στο πάρκο  στον ίσκιο των πλατανιών!!   Εκεί έβγαλαν με το κινητό τους φωτογραφίες ο ένας τον άλλον,  αλλά  φωτογραφήθησαν και μαζί,  αφού δώσανε το κινητό  σε μια κοπέλα που βρέθηκε δίπλα τους….…   

 Η συμπεριφορά τους,  οι κινήσεις τους έδειχναν τόσο τρυφερές,  γεμάτες από έντονα συναισθήματα ερωτευμένων ανθρώπων,  που ξεχείλιζαν από τα σώματα τους κι εξέπεμπαν γύρω τους κάποια θετική ενεργεία, χαρά κι ευτυχία !!   Τους παρατηρούσα με ευχαρίστηση κι ενδιαφέρον,  μα  όχι κουτσομπολίστικη διάθεση και χωρίς να σχολιάσω κάτι γι αυτούς στις φίλες μου.  

 Η εικόνα στα μάτια μου φάνταζε υπέροχη,  συναισθηματικά όμορφη, διότι αφορούσε δυο ώριμους ανθρώπους που εκδήλωναν τόσο απλά, ανεπιτήδευτα , όμορφα  τα συναισθήματα τους σε δημόσιο χώρο, χωρίς να νοιάζονται για τον περίγυρο, μια φυσιολογική σχέση - έλξη των δύο φύλων !!   

Υπήρχε  εκείνη κι εκείνος την συγκεκριμένη στιγμή, σε χωροχρόνο μόνο δικό τους, μιας μοναδικής αίσθησης απέραντης ιδιαίτερης αγάπης , κάτι που δεν βλέπω  στα νεωτέρα ηλικιακά ζευγάρια στην εποχή μας την στεγνή κι ωμή!!.......  

  Στιγμιαία  επηρεάστηκα από μια  αθώα <<ζήλια>>, μια δημιουργική συναισθηματική  φόρτιση,  χωρίς κακία και αρνητική σκέψη,  παρά μόνο θαυμασμό, εκτίμηση, αλλά κι ελπίδα ότι οι ηλικιακά μεγαλύτεροι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν  συναισθήματα υψηλών δονήσεων,  χωρίς να  εξαιρώ και τον εαυτό μου.   Άνθρωποι που τολμούν αυθόρμητα, δημόσια να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με αυτόν τον λεπτό κι όμορφο τρόπο και να μην σκοντάφτουν στον καθωσπρεπισμό  τον  λανθασμένα  εννοούμενο  της υποκρισίας και της δήθεν σοβαροφάνειας!!

Σε λίγο εισήλθαν  στον χώρο μας  και μας προσπέρασαν  αμέριμνοι, χαρούμενοι, ευδιάθετοι πιασμένοι πάντα χέρι -  χέρι και κάθισαν σε τραπέζι μπροστά, με την θέα του κάμπου,  χωρίς να  αφήνουν ούτε  στιγμή τα χέρια τους  και τα  βλέμματα τους!!

Άρχισαν να αποχωρούν οι φίλες μου κι έμεινα στο τέλος εγώ, που όρθια πλέον τους  έβλεπα  εκεί στο βάθος, στο τραπέζι τους, να είναι στον κόσμο τους  αυτόν των ερωτευμένων, της αγάπης  χωρίς όρια  και κανόνες, χωρίς απαγορευτικά και φόβους, αλλά μόνο λατρείας κι επιθυμίας!!...   Ναι  διότι σε αυτήν την ηλικία δεν έχει πλέον σημασία η υποκρισία, η τυπικότητα όπως την εννοούν μερικοί, αλλά οι στιγμές, οι ώρες και οι ημέρες να κυλούν με ενδιαφέρον, αγάπη ακόμη και πάθος!!  Διότι αυτό  το πάθος δηλώνει ΖΩΗ !!!!.......       Νοερά τους αποχαιρέτισα   με ένα χαμόγελο  μαζί με πολλές ευχές, να είναι πάντα έτσι αγαπημένοι, ευτυχισμένοι, αχώριστοι , πλημυρισμένοι από τα δυνατά συναισθήματα τους!!  Ευχόμουν  ο κάθε άνθρωπος να βρει αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο, ανεξάρτητα σε ποια ηλικία βρίσκεται, γιατί δικαίωμα στην αγάπη, στην συντροφικότητα, στην χαρά, στην ευτυχία  και στην ολοκλήρωση  έχουν όλοι  ανεξαιρέτως  οι άνθρωποι!!!!

ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ!!                 ΕΞ΄ ΑΛΛΟΥ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!!!!

            ΣΥΜΗ   ΥΦΑΝΤ.