Thursday, October 18, 2018

Πρόσκληση για αντάμωμα συμμαθητριών του Α΄ ΚΑΙ Β΄ Εξαταξίου Γυμνασίου Θηλέων Βέροιας (φοιτησάντων, μη αποφοιτησάντων, αποφοίτων 1973)



Για νοσταλγική αναδρομή στα μαθητικά χρόνια με μεγάλη χαρά περιμένουμε να σμίξουμε πάλι όλες μαζί, να γυρίσουμε μνήμες, να θυμηθούμε αγαπημένα πρόσωπα , να αγκαλιάσουμε  συμμαθήτριες που ξεκινήσαμε μαζί τη μαθητική διαδρομή στο τότε Γυμνάσιο Θηλέων Βέροιας το σχολ. έτος 1967-1968 , στο τότε Γυμνάσιο Βέροιας , που ήταν ένα, άσχετα αν δεν συμπορευτήκαμε μαζί  μέχρι το τέλος.

Αγαπημένες μου συμμαθήτριες και φίλες ,  
Όποια θέλει να μοιραστεί μαζί μας αυτή τη χαρά, τη συγκίνηση  και να ξεδιπλώσουμε τις αναμνήσεις των όμορφων μαθητικών μας χρόνων θα την περιμένουμε στις 24 Νοεμβρίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 13.30  μέχρι 14.30 στο προαύλιο του παλιού μας Γυμνασίου  (νυν Δημαρχείο) 
Για να ακουστούν και πάλι τα γέλια και οι φωνές μας, να κάνουμε τα πειράγματά μας και να θυμηθούμε τα παλιά, να βγάλουμε φωτογραφίες και να πάμε όλες  μαζί  το μεσημέρι, σε μία ταβέρνα με λίγο κρασί , να λύσουμε τη γλώσσα μας και να ανοίξουμε πιο εύκολα την καρδιά μας. Σίγουρα θα έχουμε πολλά να πούμε. Τα χρόνια που πέρασαν δεν είναι λίγα. 
Διαβάζοντάς την πρόσκληση  θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν έχουμε διαγράψει από τις αναμνήσεις της σχολικής φιλίας και δεν έχει σβήσει η σπίθα της νοσταλγίας, μολονότι πέρασε πολύς καιρός. Λες και ήταν χθες. 
Κι όμως έχουν περάσει 45 χρόνια από το 1973 και για αρκετές από εμάς, πολύ περισσότερα από την τελευταία χρονιά που ήμασταν μαζί. Αφήσαμε  πίσω τα γέλια, την αθωότητά μας, τον ανταγωνισμό, την παρέα μας, τους καθηγητές, τα μικρά και μεγάλα, τα σημαντικά και ασήμαντα πράγματα που διαδραματίζονταν καθημερινά στο σχολείο. Αποχωριστήκαμε τις συμμαθήτριές μας  και τις  φίλες μας με τις οποίες, στα χρόνια της μαθητικής ξενοιασιάς, νομίζαμε ότι θα ήμασταν για πάντα μαζί.
  Σκορπίσαμε σε όλη την Ελλάδα,  για να σπουδάσουμε ή να δουλέψουμε και να κάνουμε οικογένεια, τραβώντας η καθεμιά μας το δικό της δρόμο. 
Με κάποιες συμμαθήτριες βρισκόμαστε πολύ  συχνά σχεδόν κάθε εβδομάδα και περνάμε πολύ όμορφα, αλλά με κάποιες  δεν έχουμε ανταμώσει ούτε μία φορά από τότε.             

Ποτέ δεν είναι αργά και έφτασε και για μας η στιγμή να το κάνουμε πράξη. Νιώθουμε την ανάγκη πως πρέπει να βρεθούμε και να φέρουμε στο προσκήνιο τις αναμνήσεις που μας είχαν ενώσει στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια.  

   Αν δεν έχετε διαγράψει, για πάντα, τα μαθητικά σας  χρόνια και όταν τα θυμάστε ένα αχνό χαμόγελο στολίζει το πρόσωπό σας, τότε πρέπει να κάνετε το παν μέσα στα πλαίσια του δυνατού, να ξαναβρεθούμε.


Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να κάνετε δίαιτα, να αγοράσετε καινούρια ρούχα και να προβάρετε λόγους ή δικαιολογίες για την πορεία της ζωής σας. Θα βρεθούμε για να διασκεδάσουμε και να θυμηθούμε τα παλιά και μάλιστα αυτά που μας ενώνουν. Χρειάζεται να πάρετε μαζί σας την καλή διάθεση,  την φωτογραφική σας μηχανή, την κάμερα και το κινητό σας που τα κάνει όλα. Φέρτε μαζί σας παλιές φωτογραφίες, το λεύκωμά σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως σας θυμίζει εκείνα τα χρόνια και θέλετε να τα μοιραστείτε, με λίγες ή με όλες!

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας, να βρει όσο το δυνατόν περισσότερη ανταπόκριση. 
 Τα τηλέφωνα και τα email μας, είναι στην διάθεσή σας. 
Θερμή παράκληση: 
Η συντονιστική επιτροπή 
Aγγέλογλου Σόφη
Κουϊκόγλου Σμαρούλα
Κουτμηρίδου Ανθούλα
Λούκαρη Ελένη
Μπαλτζή Ελένη
Ταμπακοπούλου Άννα