Wednesday, September 11, 2019

Καλή σχολική και δημιουργική χρονιά

Κάθε χρόνο το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα ολόκληρης της κοινωνίας. «Καλή σχολική χρονιά», είναι η καλύτερη ευχή για κάθε παιδί, για κάθε γονέα παιδιού, για κάθε εκπαιδευτικό.
Ποιος δεν ανατρέχει άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα στα δικά του σχολικά θρανία, για να συναντήσει τα παιδικά του όνειρα και τους εφηβικούς σχεδιασμούς; Υπάρχει κάποιος που δεν νοσταλγεί έστω και μια σκηνή της σχολικής ζωής του; Αν μπορούσαμε να είμαστε «μαθητές» σ’ όλη τη ζωή μας, μήπως μόνο τότε θα ήταν πιο όμορφος ο κόσμος μας;
Η μεγάλη αυτή  νοσταλγία μας για αυτά  τα όμορφα χρόνια,  μας ώθησε και κάναμε τη σημερινή μας συνάντηση και να ξαναθυμηθούμε το δικό μας " σχολικό κουδούνι, τότε που ξεκινήσαμε τη δική μας σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο 1967,  σαν πρωτάκια στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βέροιας.

Μια παλιά φωτογραφία ανάμνηση της εφηβειας μας



Ζύμπουλα Βούλα Ηλωρίδου Έλλη Ευθύμογλου Όλγα Λαχανοπούλου Ερμιόνη Κυριακοπούλου μαιρη καλογήρου Άρτεμις Ανθούλα Κουτμηρίδου Κάμαλη Δέσποινα Κουσίδου Πόπη 



Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση γιατί   βρεθήκαμε  και πάλι, που αλλού  στην Ελιά για το καθιερωμένο καφέ της Τετάρτης " της ξεγνοιασιάς" όπως το λέμε  .
Φυσικά η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα φορτισμένη γιατί στη σημερινή συνάντηση παρούσα ήταν η συμμαθήτρια μας Καρανάσιου Αγαθή, που μένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και  είχαμε να τη δούμε 45 και χρόνια , από τότε που τελειώσαμε το Γυμνάσιο. Αγκαλιστήκαμε, συζητήσαμε, γελάσαμε, δακρύσαμε, και θυμηθήκαμε τα χρόνια τα μαθητικά μας .
Ήταν ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο και στις υπέροχες αναμνήσεις που έχουν αφήσει βαθύ χνάρι στη μνήμη μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι η ζωντανή ελπίδα μας, η μαγιά της μεγάλης προσδοκίας και η αταλάντευτη βεβαιότητά μας. Όλη η ζωή μας έχει αυτούς στον πυρήνα της. Όλη η ομορφιά της ζωής μας είναι εδώ! 


Γι’ αυτό αγαπήστε τα παιδιά σας πιο πολύ ως μαθητές και ως μαθήτριες, αγαπήστε το σχολείο και τη γνώση, αγαπήστε τους εκπαιδευτικούς! Είναι μια αγάπη ενιαία και αδιαίρετη. Ή υπάρχει ως ενότητα ή είναι ελλειμματική…
 Ευχόμαστε από καρδιάς , οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν μία καλή νέα σχολική χρονιά, με επιτυχίες,  πρόοδο και όμορφες σχολικές αναμνήσεις .
Στους γονείς ευχόμαστε καλή δύναμη .
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τους εκπαιδευτικούς μας, σε όλες τις βαθμίδες, στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό τους έργο!