Wednesday, October 14, 2020

Οι καλοί άνθρωποι κάνουν την κάθε στιγμή πιο όμορφη !

 Σε μια  αδιάφορη κοινωνία που ζούμε σήμερα, όπου κυριαρχεί η κακία,  η ζήλια, η φτώχια και όχι η καλοσύνη θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη  προσοχή  σε κάποιους ανθρώπους  που κάνουν την   κάθε μας  στιγμή ομορφότερη. 

Είναι  οι καλοί άνθρωποι  που σκέφτονται μόνο με την καρδιά τους και όχι με το μυαλό τους. Δεν  περιμένουν  για ότι κάνουν κάποιο αντάλλαγμα. Διδάσκουν τον εαυτό τους να τρέχει και να καλύπτει τη διαφορά με τους άλλους σε έναν κόσμο που δεν περιμένει κανέναν.

Αν είναι άγνωστοι Θα βάλεις τα δυνατά σου για να μπουν στη ζωή σου με τον οποιονδήποτε τρόπο. Αν απ’ την άλλη, αν είναι δικοί σου θα κάνεις τα πάντα για να τους κρατήσεις ακριβώς στη θέση στην οποία βρίσκονται. 

Να μην κάνουν ρούπι μακριά σου.

Δεν πασχίζουν να φανούν καλοί γιατί είναι αυθεντικοί. Δεν ξέρουν τι θα πει δόλος ούτε τρέφονται απ’ το κράξιμο σε οτιδήποτε κινείται. Δεν υποβιβάζουν και δεν υποτιμούν κανέναν, κι αυτό όχι λόγω καλών τρόπων ούτε επειδή θέλουν να τα ‘χουν καλά με όλους. Η αιτία είναι πολύ πιο απλή: αυτό τους βγαίνει.

Απ’ την πρώτη στιγμή που θα τους κοιτάξεις, απ’ τη λάμψη στα μάτια τους και τη ζεστασιά στο χαμόγελό τους, καταλαβαίνεις ότι στη ψυχή τους  δεν υπάρχει κακία ή φθόνος, παρά μόνο ευγένεια. Είναι αυθόρμητοι, χωρίς να κάνουν την παραμικρή, δεύτερη σκέψη, θα σε βοηθήσουν. 

 Είναι σαν μια χαραμάδα φωτός που διαλύει το σκοτάδι.  Είναι εκεί για να σου υπενθυμίζουν πως έχεις δίκιο που πιστεύεις στην ύπαρξη αυτών των ατόμων. 

Να σου κρατήσουν  το χέρι όταν το χρειαζόσουν κι ας σε είδαν για πρώτη φορά πέντε λεπτά νωρίτερα. Δε γύρισαν το κεφάλι αδιάφορα, αλλά έτρεξαν να βοηθήσουν. Μ’ όποιον τρόπο μπορούσαν. Και δίνουν. Πολλά και παντού. Όχι μόνο σ’ εκείνους που αγαπάνε.

Αφήνουν στην άκρη τον εγωισμό τους πού και πού και προσπαθούν να βρίσκουν πάντα την θετική πλευρά. Δεν έχουν τίποτα και (ειδικά) κανέναν για δεδομένο.  Νιώθουν περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει, αλλά δεν προσπαθούν να φανούν σημαντικότεροι από τους άλλους.

Κι αν τύχει να πετύχεις κάποιον, δεν τον ξεχνάς ποτέ. Θυμάσαι, έστω μετά από χρόνια, και την παραμικρή λεπτομέρεια του προσώπου του.

Σε βοήθησαν να μεταφέρεις τις βαλίτσες σου όταν έβλεπαν πως κόντευες να πέσεις κάτω απ’ το βάρος ή έκαναν χώρο στην ομπρέλα τους την ημέρα που πετούσε καρέκλες κι εσύ είχες ξεχάσει τη δική σου, ή όταν έπεσες κάτω και δεν μπορούσες να σηκωθείς. Ναι, είναι αυτά τα τόσο μικρά και παράλληλα σημαντικά πράγματα που σ’ αγγίζουν.

Η θετική τους ενέργεια μεταδίδεται, αυτομάτως, σ’ όποιον βρίσκεται κοντά τους. Είναι ικανοί να σε κάνουν ν’ αλλάξεις πολλά μέσα σου. 

Σου αλλάζουν τη διάθεση και χρωματίζουν κάθε γκρίζα πτυχή της ζωής σου απλά και μόνο μ’ ένα χαμόγελο -το οποίο ξέρεις πως σίγουρα είναι αληθινό- , ένα αστείο ή μία καλημέρα. Ταυτόχρονα, είναι κι ειλικρινείς, αλλά η διαφορά είναι πως η ειλικρίνειά τους δεν πληγώνει, μόνο εκτιμάται. Κι αυτό επειδή έχουν βρει τον τρόπο να δρουν, μονίμως, καλοπροαίρετα.

Όλα αυτά τους κάνουν ερωτεύσιμους. Γοητεύουν με το βάθος και την καθαρότητα της ψυχής τους, αφοπλίζουν με τις ματιές τους, ζεσταίνουν με τα λόγια τους. Η καλοσύνη τους είναι το δυνατό σημείο τους. Το πλεονέκτημά τους που κανένα άλλο δεν το ξεπερνάει. Αυτή η αύρα που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Οι καλοί άνθρωποι κάνουν την κάθε στιγμή πιο όμορφη, πιο γεμάτη. Βγάζουν απ’ τον καθένα τον καλύτερο του εαυτό. Κι όσο συνηθισμένο και ν’ ακουστεί, μπορούν κι αλλάζουν τον κόσμο. Να τον κάνουν καλύτερο. Μέρα με τη μέρα.

Ξέρουν να μοιράζονται...
...ακόμα κι αν δεν έχουν πολλά
.

Συχνά όμως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, το καταλαβαίνουν βέβαια κάποια στιγμή και πληγώνονται βαθιά γι’ αυτό, όμως δε μπορούν να αλλάξουν γιατί πιστεύουν  πως εκεί έξω  πρέπει να υπάρχουν ακόμα άτομα που να εκτιμούν, να αγαπούν, να νοιάζονται!

Όταν αισθανθούν την αδικία, απομακρύνονται… χωρίς πολλά λόγια, αντιδικίες και εξηγήσεις! Όπως καλοσυνάτα μπήκαν στη ζωή σου, έτσι θα αποχωρήσουν από αυτή! Αθόρυβα! 

Γι’ αυτό αν έχεις την τύχη να συναντήσεις κάποτε έναν τέτοιο άνθρωπο, μην κάνεις το λάθος και τον χάσεις από τη ζωή σου!

 Το μόνο το οποίο χρειάζεται είναι να προσέξεις την συμπεριφορά σου.