Thursday, October 28, 2021

Εθνική επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940🇬🇷🌿


🇬🇷🌿Χρόνια Πολλά Ελλάδα ! 

🇬🇷🌿Χρονιά Πολλά Έλληνες! 


🇬🇷🌿Εθνική επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940🇬🇷🌿


Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία  για όλους εμάς τους Έλληνες απανταχού γης,  υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  


 🇬🇷🌿Είναι ημέρα  μνήμης  του αγώνα των προγόνων μας  για την Ελευθερία , που με αυταπάρνηση, ομοψυχία και ηρωισμό τόλμησαν να υψώσουν  το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της μισαλλοδοξίας.


🇬🇷🌿Είναι Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο φασισμό και το ναζισμό, που  μας υπενθυμίζει   όλες  εκείνες οι αξίες όπως , την πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της πατρίδας, το σθένος που υπερνικά το φόβο και τροφοδοτεί την ελπίδα. 

Όλα αυτά  που κράτησαν τότε όρθιο τον  Ελληνισμό και που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν μέχρι και σήμερα.


Τιμούμε και δεν ξεχνούμε σήμερα τις θυσίες της γενιάς του 1940,  όλους  αυτούς των ήρωες  που αγωνίστηκαν και οραματίστηκαν μια Ελλάδα, ελεύθερη και δημοκρατική.


🇬🇷🌿Δεν ξεχνώ🇬🇷🌿

το χαμόγελο στα χείλη των φαντάρων. 


🇬🇷🌿Δεν ξεχνώ🇬🇷🌿

την άμεση απάντηση του πρωθυπουργού στον Ιταλό πρέσβη,

χωρίς να καλέσει υπουργικό συμβούλιο ή να πραγματοποιήσει  

δημοψήφισμα, γιατί ήξερε 

τι ήθελε ο λαός.


🇬🇷🌿Δεν ξεχνώ🇬🇷🌿

τον Στρατηγό Χ. Κατσιμήτρο για την απάντηση που έδωσε στον πρωθυπουργό, όταν τον ρώτησε εάν είναι έτοιμος για την έναρξη του πολέμου:

-Ετοιμάζομαι μήνες γι' αυτή 

την στιγμή!


🇬🇷🌿Δεν ξεχνώ🇬🇷🌿

τον στίχο απ'το τραγούδι 

"Παιδιά της Ελλάδος παιδιά":

-Αν δεν 'ρθήτε νικηταί 

να μην έρθετε ποτέ-


🇬🇷🌿Δεν ξεχνώ🇬🇷🌿

την πρωινή χαρούμενη ατμόσφαιρα  στην Αθήνα, όταν ήχυσαν οι σειρήνες  του πολέμου.