Friday, December 11, 2020

Όλα θα περάσουν

 

Καθημερινά ακούμε δυσάρεστες ειδήσεις άτομα , αγαπημένα πρόσωπα , φίλοι " φεύγουν", χωρίς να μπορούμε να τους αποχαιρετίσουμε στη τελευταία τους κατοικία. 

Νέοι άνθρωποι που είχαν ακόμη πολλά να προσφέρουν,  αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα Νοσοκομεία λόγω του ιού, απομονωμένοι.

Άνθρωποι που χάνουν τις περιουσίες τους λόγω του υποχρεωτικού κλεισίματος των επιχειρήσεων τους.

Εμείς όλοι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, νιώθουμε μεγάλη θλίψη, θυμό αγανάκτηση  για όλη τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση.

Μας έχει λείψει η καθημερινότητα μας , μας έχουν λείψει οι ζεστές χειραψίες, οι ζεστές  Αγκαλιές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι πιο στενές σωματικές επαφές, οι καφέδες με τους φίλους μας, μα έχουν λείψει τα χαμόγελα και η αγάπη .

Όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε,  προκαλεί  αρνητικά και ψυχολογικά προβλήματα και ψυχοσωματικές εντάσεις στους περισσότερους από εμάς, ενώ σε κάποιους  άλλους  προκαλεί θετικά συναισθήματα δημιουργώντας  τους, τη περισυλλογή, την αυτοκριτική, τον εθελοντισμό, την κατανόηση.

Όλα αυτά νομίζω ότι αποτελούν την  απόρεια των συναισθημάτων εκείνων που θα μας κρατήσουν γερούς και συγκροτημένους μέχρι το τέλος της πανδημίας,  που άποψη μου είναι , όπως δηλώνουν πολλοί επιστήμονες και τα επιδημιολογικά στοιχεία,  ότι δεν θα τελειώσουμε εύκολα με τον ιό, ίσως σχεδόν Αδύνατο .

Αυτές τις ημέρες λοιπόν ας σκεφτούμε πιο ανθρώπινα  κι ας φιλοσοφήσουμε λίγο. Ας παραμερίσουμε ότι αρνητικό νιώθουμε και να αισιοδοξούμε.

Όλα θα περάσουν με υπομονή και πίστη στο Θεό, όλοι μαζί θα  δώσουμε μια ακόμη μάχη σε αυτό το δύσκολο ταξίδι της  ζωής . 

Δεν θα τα παρατήσουμε για να μείνουμε  "ζωντανοί".

 Όμως όσο κι να λέμε πως δεν θα περάσει αυτή η καταιγίδα,  να θυμόμαστε πάντα με "Υγεία", "Αγάπη" και "χαμόγελα" , με αυτά  τα τρια (3) θα κερδίσουμε κι αυτή την μάχη.

 Και αν κάποιο "χάσουμε" το ταξίδι της ζωής τα άλλα δύο (2) θα φροντίσουν να το αναπληρώσουν και να το θεραπεύσουν, για να συνεχίσουμε.

Να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό που μας δόθηκε, για όσο χρόνο μας δόθηκε , γιατί  όπως είπε ένας φίλος μου  "Στοχάσου αθάνατος κανείς Ελένη μου,  όλοι περαστικοί είμαστε από τον πληνήτη της γης...."

Ας γιορτάσουμε και να χαιρόμαστε για τις στιγμές που ζήσαμε και να αισιοδοξούμε για τα καλύτερα. 

Εξάλλου το ουράνιο τόξο βγαίνει μετά τη βροχή και θα λάμψει ο ήλιος που θα λάμψει  στις καρδιές μας και χαμόγελα  θα φωτίσουν τα πρόσωπά μας!!   ...