Saturday, January 23, 2021

Τι είναι η αγάπη!



Η αγάπη είναι το αίσθημα  της ελευθερίας μέσα μας, αν δεν το αισθανόμαστε δεν πρόκειται να τη βρούμε πουθενά.

Δεν έχει σημασία τι είμαστε, αλλά αν η καρδιά μας έχει μυηθεί στην αγάπη, όταν αγαπάμε τον εαυτόν μας πετάμε, εκπέμπουμε αγάπη και όλοι θέλουν να είναι δίπλα μας, αν όμως οι δικοί μας δεν μας έδωσαν αγάπη διότι κι αυτοί δεν είχαν τότε είμαστε δυστυχισμένοι άνθρωποι.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ενότητα των πάντων, αισθανόμαστε σαν την σταγόνα που κινδυνεύει να απορροφηθεί ανά πάσα στιγμή, ενώ αν έχουμε μυηθεί στην αγάπη, αισθανόμαστε ενωμένοι με τα πάντα, αισθανόμαστε ο ωκεανός, είμαστε παντοδύναμοι. Σκοπός λοιπόν όλων μας είναι να μυηθούμε στην αγάπη.

Αγαπάμε τον εαυτό μας, όταν έχουμε απενεργοποιήσει τα αρνητικά μας συναισθήματα, έχουμε συγχωρήσει τους πάντες και τα πάντα. Η αγάπη είναι μέσα στην καρδιά μας, ξυπνά μέσα μας όταν βλέπουμε την αγάπη χωρίς όρους στα μάτια των γονιών μας, εκεί βλέπουμε τον καθρέφτη του εαυτού μας και τον αγαπάμε. Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δίνουν αγάπη με όρους θεωρούν τα παιδιά τους κτήμα τους.

Βλέποντας την ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη στα μάτια μας, βλέπουμε τον καθρέφτη του εαυτού μας και τον αγαπάμε, πλήρως χωρίς όρους, ξεκλειδώνει η καρδιά μας, η αντλία της αγάπης που έχουμε μέσα μας επαναλειτουργεί και μπορεί να λαμβάνει αλλά και να δίνει αγάπη χωρίς όρους.

 Όταν έχετε αγάπη μέσα σας άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας.