Saturday, January 25, 2020

Γενέθλια Σοφίας 24 Ιανουαρίου 2020

Τα γενέθλια είναι μια μέρα ξεχωριστή για τον καθένα. Άλλοι το διασκεδάζουν και άλλοι μελαγχολούν !!Το μόνον σίγουρο είναι ότι όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε σένα!!
Κρύβουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό : Ένας χρόνος ακόμη στην πλάτη μας , γεμάτος όμως στιγμές, εμπειρίες και συναισθήματα . Είναι η στιγμή που αφηνόμαστε στη μαγεία του χρόνου αλλά και του ονείρου..Είναι οι υπέροχες αναμνήσεις από το παρελθόν, οι ξεχωριστές στιγμές του παρόντος και ημέρες που θέλουμε να έρθουν στο μέλλον..  
Για αυτό και εμείς οι παλιές συμμαθήτριες συναντηθήκαμε σήμερα 24 Ιανουαρίου 2020 για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της συμμαθήτριας μας Σοφούλας στο κέντρο διασκέδασης 
 ¨Άρωμα της πόλης» που ιδιοκτήτης του είναι ο συμμαθητής μας από το Δημοτικό Σχολείο  Απόστολος Εμμανουηλίδης. 
Είναι ένας  πολυχώρος στην έξοδο της Βέροιας, στο δρόμο προς νοσοκομείο, ένα φυσικό μπαλκόνι με θέα τον κάμπο της Βέροιας, που υπόσχεται υπέροχες στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης, αλλά και μαγευτικά βράδια κάτω από το φως του φεγγαριού.
Ο ιδιοκτήτης του Απόστολος Εμμανουηλίδης  και το προσωπικό του μας υποδέχτηκε ,  με ευγένεια, προθυμία και χαμόγελο και μας σέρβιρε  ομολογουμένως  γευστικότητα και χορταστικά πιάτα με ανατολίτικες γεύσεις . Μας επιφύλαξε όμως  και εκπλήξεις - προσφορές που ήταν   η τούρτα των γενεθλίων της συμμαθήτριας μας  αλλά και δύο δωρεάν εκδρομές με το ταξιδιωτικό του γραφείο vergina travel
Οι εκδρομές έγιναν με κλήρωση όμως στο κέντρο παρευρίσκονταν  αλλά δύο γκρουπ για να γιορτάσουν την  κοπή της βασιλόπιτας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βέροιας , όπου ένα άτομο από κάθε γκρουπ κληρώθηκε και τις δύο εκδρομές. " Σε ευχαριστούμε πολύ Αποστόλη και σου ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευημερία και πολλές επιτυχίες" 
Η συμμαθήτριά μας Σοφία μας πρόσφερε σφηνάκια με σπιτίσιο ποτό που έφτιαξε η ίδια αλλά και καριόκες από τα χρυσά της τα χεράκια!! .
Το όμορφο περιβάλλον και η καλή μας διάθεση μας έκανε πάλι παιδιά.
Ξαφνικά νιώθεις πως δεν πέρασε ούτε  μια στιγμή από εκείνο το τελευταίο εφηβικό μας πάρτι που γιορτάσαμε και ξεσαλώσαμε όλες μαζί  παρέα,  σε κάποια γενέθλιά μας και ας λένε τα χρόνια πως πέρασαν πως πάει καιρός!

 Άλλη στροβιλίζεται και χορεύει με έμφυτη μαγκιά αλλά και νάζι, μια άλλη βαράει παλαμάκια και χασκογελά ενώ άλλη προσπαθεί όχι με πολύ επιτυχία ομολογουμένως να αποθανατίσει τη στιγμή.
Παλιές  γλυκιές  συμμαθήτριες!!
Τις κοιτάς, την κάθε μια ξεχωριστά και νιώθεις ένα παράξενο συναίσθημα αγάπης  και ζεστασιάς να πλημμυρίζει την καρδιά.
Όμορφες γυναίκες, η κάθε μια με το δικό της  μοναδικό τρόπο, αληθινά χαρούμενες για την αποψινή αυτή συνεύρεση που αποφασίστηκε στον "καφέ της ξεγνοιασιάς" που πίνουμε κάθε Τετάρτη και  εσύ  εννοείται πως δεν θα την έχανες με τίποτα.
Σ’ αυτό το τραπέζι, το βράδυ αυτό, κάτι μέσα σου κάνει ένα περίεργο κλικ και ξαφνικά καταλαβαίνεις πως με αυτές τις γυναίκες που συνάντησες πριν 2 χρόνια για πρώτη φορά μετά  από 45 χρόνια και βάλε χρόνια, πάντα θα σε συνδέει μια αόρατη κλωστή .
Οι τόσες αναμνήσεις και μια κοινή πορεία από την εποχή εκείνης της εφηβικής  μας τρέλας, περνούν σαν ταινία απ΄ το μυαλό και  καθώς τις κοιτάς,  γίνεστε όλες «συνένοχες απόψε στην τρέλα» χωρίς πολλά λόγια, εξηγήσεις και γιατί.
Στη ζωή της καθεμίας έχουν σίγουρα συμβεί πολλά. Σημαντικά και ασήμαντα, έρωτες, αγάπες, παιδιά,  προδοσίες, απώλειες, που  σε κάνουν ίσως να βλέπεις τα πράγματα λιγάκι αλλιώς.
Όμως απόψε το νιώθεις όσο ποτέ άλλοτε, πως όσο και αν αλλάξατε και όσο και αν οι  νέες σας ζωές σας είναι διαφορετικές και λίγο άγνωστες μεταξύ τους , οι παλιές συμμαθήτριες παραμένετε στην ουσία  ίδιες όπως τότε ¨σαν πιτσιρίκες". 
Ηλικιακά σίγουρα παλιές και αγαπημένες μου συμμαθήτριες μπορεί να μην είμαστε πια «η πιτσιρίκα» που τόσο απεγνωσμένα αγαπά  και ποθεί ο αοιδός .  
Το κέφι και όρεξη μας  όμως και η επιλογή απόψε  να περάσουμε όμορφα παρέα αποδεικνύει πως όλα τελικά είναι στο μυαλό και στον τρόπο που ο καθένας αποφασίζει να μεγαλώσει  χωρίς να «σκοτώσει» το πιτσιρίκι που ζει μέσα του.
Και νοιώθω ευλογημένη και τόσο πολύ χαρούμενη  γιατί  εμείς, οι παλιές συμμαθήτριες,  από επιλογή και χωρίς φόβο να κατηγορηθούμε για παλιμπαιδισμό και αφέλεια αποφασίσαμε ομόφωνα  να κρατήσουμε τη ψυχούλα μας για πάντα «πιτσιρίκα».
Κοριτσάρες μου σας αγαπώ, «αγαπώωω μια πιτσιρίκααα»!!


Γλυκιά μου συμμαθήτρια Σοφία
Χρόνια πολλά χαρούμενα και ευτυχισμένα
Γεμάτα οικογενειακή και προσωπική  υγεία , αγάπη, ευτυχία !!
Να τα εκατοστήσεις !! Να σε χαιρόμαστε!!