Friday, June 02, 2017

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ, ΘΗΛΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤ.ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΛΕΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ 1967-1974

Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο σχετικά με συναντήσεις παλιών συμμαθητών , μνήμες γλυκές “ξύπνησαν” μέσα μου μετά από 44 ολόκληρα χρόνια για μια συνάντηση των αποφοίτων  του Εξαταξίου Γυμνασίου Θηλέων Βέροιας  του 1973 προκειμένου να ανασύρουμε μνήμες "από το σεντούκι της μνήμης" . 
Θυμάσαι το παλιό σου σχολείο; Τους Καθηγητές σου και τις  συμμαθήτριές σου; Τις εκδρομές και τις πλάκες που κάνατε μαζί;

Θυμάσαι την  τριπλέτα Παπαδόπουλος (Πατούνας) και Μάρω &Ασημίνα βρήκε πρόσφορο έδαφος την ιδεολογική τους συμπόρευση με την χούντα και έπαιζαν χωρίς αντίπαλο!
Όμως ευτυχώς υπήρξαν καθηγητές με ανθρώπινο πρόσωπο και κάπως υπήρξε μία λεπτή βέβαια ισορροπία.
Πέρα από μαθήματα, ασκήσεις και εξετάσεις, όταν μεγαλώσεις αντιλαμβάνεσαι ότι τα χρόνια που πήγαινες σχολείο, είναι ίσως από τα πιο νοσταλγικά τις παιδικής σου ηλικίας.
Δεν θα ήθελες λοιπόν να τα ξαναθυμηθείς; Τα χρόνια έχουν περάσει και ίσως έχεις χαθεί με τους περισσότερους συμμαθητές σου. Που βρίσκονται άραγε και τι κάνουν;Θυμάσαι τα ασημενια δαχτυλιδια μας, που απο μεσα γραψαμε την ημερομηνια συνάντησης μετά το τέλος της ΣΤ κλασικού 1973 !!!!!
Σας έλειψαν οι κοπάνες, τα πειράγματα, οι ανωριμότητες και οι έρωτες των μαθητικών σας χρόνων; Συγκεντρώνουμε ιδέες και οδηγίες για να… χτυπήσει για άλλη μια φορά το κουδούνι.
Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: Εκείνοι που θυμούνται τα μαθητικά τους χρόνια και στο πρόσωπό τους σχηματίζεται ένα χαζό χαμόγελο, όσο αναπολούν τις παρέες, τις κοπάνες, τα γέλια στα διαλείμματα και τις φάρσες στους καθηγητές, και εκείνοι στων οποίων τα πρόσωπα καρφώνεται μια έκφραση αηδίας, γιατί θέλουν προφανώς να διαγράψουν εκείνα τα χρόνια για πάντα από την μνήμη τους.
Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκετε, σίγουρα δεν θα απορρίπταμε εύκολα μια πρόσκληση σε reunion, είτε αυτό οφειλόταν στην επιθυμία σας να ξαναπάρετε λίγη από την γεύση των «πιο ανέμελων χρόνων» της ζωής σας, είτε απλώς από περιέργεια για το τι έχουν απογίνει όλοι αυτοί οι συμμαθητές με τους οποίους επί πολλά χρόνια μοιραζόσασταν την ίδια αίθουσα, τα ίδια θρανία, τις ίδιες κιμωλίες, το ίδιο επτάωρο της καθημερινότητάς σας, όσο κουραστικό κι αν ήταν αυτό.
Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω μια Ομάδα με φίλες και συμμαθήτριες στο κοινωνικό δίκτυο FACEBOOK με τη κρυφή ελπίδα μήπως μπορούμε να κάνουμε μια συνάντηση
Μάλιστα δημοσιεύω και ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟ με λίγο φωτογραφικό υλικό που είχα στη διάθεσή μου και με αυτό που με έστειλαν οι συμμαθήτριές μου

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ  ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες που κοινοποίησαν αρκετές από τις συμμαθήτριές μου με τη κρυφή λαχτάρα να συναντηθούμε

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 1967-1973 
Εκείνα τα χρόνια τα Γυμνάσια ήταν εξατάξια και στην Βέροια τα Γυμνάσια ήταν δύο. Ένα Αρρένων και ένα θηλέων. Σε καθένα από αυτά και ένα τμήμα Πρακτικό για τις Θετικές περισσότερο σπουδές και ένα τμήμα κλασικό για τις θεωρητικές σπουδές. Οι καλοί μαθητές πήγαιναν στο Πρακτικό πολλές φορές από μόδα και όχι ύστερα από ώριμη σκέψη.
 Μέχρι το 1973 υπήρχαν δυο μόνο δημόσια γυμνάσια στη Βέροια, από τα οποία το ένα ήταν Αρρένων και το άλλο Θηλέων (τότε το γυμνάσιο ήταν εξατάξιο δηλαδή ήταν μαζί και λύκειο). Το Γυμνάσιο Θηλέων στεγαζόταν στο χώρο του σημερινού Δημαρχείου και η ανέγερση του είχε χρηματοδοτηθεί από τον Δημήτριο Ρακτιβάν
Σήμερα στεγάζεται το Δημαρχείο Βέροιας
Το 1973 το Γυμνάσιο Θηλέων χωρίστηκε σε δύο, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο. Το 4ο Λύκειο Βέροιας έχει το αρχείο του 2ου Γυμνασίου Θηλέων (στο οποίο ξένη γλώσσα ήταν τα γαλλικά) και το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας έχει το αρχείο του 1ο Γυμνασίου Θηλέων (με ξένη γλώσσα αγγλικά και γαλλικά).
Παρακάτω υπάρχουν πληροφορίες σχετικά :
Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα τη φιλότιμη προσπάθεια ενός συμμαθητή μας που φοιτούσε στο Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας ο οποίος δημοσίευσε στο μπλοκ πάρα πολύ καλές αναμνήσεις των μαθητικών χρόνων του Γυμνασίου Αρρένων Βέροιας τα οποία δημοσιεύω παρακάτω
Στις 3-3- 2017 και ημέρα Παρασκευή συναντήθηκαν στην Εληά συμμαθητές και συμμαθήτριες. Ποιοι;  Αυτοί που φαίνονται εδώ και αποφάσισαν ότι μια καλή ημερομηνία για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την συμπλήρωση 45 χρόνων από την χρονιά της αποφοίτησης μας από τα Γυμνάσια τότε Αρρένων και Θηλέων ει ναι  Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 Τόπος συνάντησης στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον λίγο έξω από την Βέροια στον ίδιο χώρο που βρεθήκαμε πριν 5 χρόνια. Με αυτό λοιπόν το δεδομένο μπορείτε να ρυθμίσετε τις όποιες διακοπές σας.Θα σας πάρουμε και τηλέφωνο. Απουσίες θα δικαιολογηθούν μόνο για σοβαρούς λόγους μεγάλα παιδιά είμαστε!!

No comments: