Thursday, January 31, 2019

Πρόσκληση για Κοπή βασιλόπιτας 2019 των συμμαθητριών του Γυμνασίου Θηλέων Βέροιας έτους αποφοίτησης 1973



Αγαπημένες μου συμμαθήτριες και φίλες , 
 
Όποια θέλει να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά μιας ακόμη συνάντησής μας, σας ενημερώνουμε ότι θα συναντηθούμε στις Φεβρουαρίου 2019 στις 15.00 μ.μ. στο πολυχώρο της Ελιάς για τη κοπή της βασιλόπιτας.
Θερμή παράκληση να ενημερώσετε τις συμμαθήτριές μας για την παρουσία τους. 

Στη σύγχρονη κοινωνία, που ζούμε,   όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται στο απόγειο τους, είναι εύκολο να δημιουργήσουμε παρέες και κοινωνικές συναναστροφές. Να δημιουργήσεις με κάποιους ανθρώπους μια φιλία να νιώσεις συναισθήματα αγάπης. 
Αληθινή φιλία για μένα είναι να νιώθεις για κάποιον ανιδιοτελή αγάπη, να λατρεύεις τα ελαττώματά του, να είσαι δίπλα του στις ευτυχισμένες και στις δύσκολες στιγμές του και να πονάς για τα προβλήματά του σαν να τα βίωνες ο ίδιος.
Είναι πολύπλοκο και μερικές φορές σπάνιο όμως να βρεις ανθρώπους, οι οποίοι να νοιάζονται για εσένα, να ταυτίζονται μαζί σου, να σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι, να υπομένουν τις ατέλειές σου και να σε κάνουν να νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν για μένα είναι οι γλυκιές μου συμμαθήτριες .  Αυτές λοιπόν είναι οι αληθινές μου φίλες, πού εύχομαι να είναι πάντα γερές και να τις έχω στη ζωή μου για πάντα γιατί με κάνουν να αισθάνομαι πληρότητα, τύχη και ευλογία… 
Η αληθινή φιλία με τις  συμμαθήτριες μου, ξεκίνησε για πρώτη φορά με μια εκδρομή στην Άρτα και Γιάννενα που διοργανώσαμε, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  στις  14 Οκτωβρίου 2016, μετά από 44 χρόνια  . Μια βαθιά και ουσιαστική φιλία που θέλω να πιστεύω να συνεχιστεί για πολλά πολλά χρόνια.  

 Αναπήδησαν μνήμες και συναισθήματα αγάπης κατανόησης και φιλίας που νιώθαμε όταν ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 1967 τη φοίτησή μας στο τότε Γυμνάσιο Θηλέων Βέροιας. Αμέσως νιώσαμε  τη ζεστασιά της μαθητικής ζωής και την ομορφιά της μνήμης, καταργώντας τους καθρέπτες και τις επιθέσεις του χρόνου.

Καθιερώσαμε να πίνουμε τον πρωινό καφέ της ξεγνοιασιάς κάθε Τετάρτη, που
έχει γίνει μια ξεχωριστή, απολαυστική και λατρεμένη συνήθεια, γιατί είναι μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, να χαλαρώσουμε και να χαρούμε. και να μοιράζουμε με φίλες μου τις μικρές μας ιστορίες, . Τις σημαντικές στιγμές μας. Τις ευχές μας ..
Μία δεύτερη συνάντηση ήταν στις 28 Ιανουαρίου 2018 για την κοπή της Βασιλόπιτας που ήταν παρούσες 26 συμμαθήτριες και φίλες
Διοργανώσαμε και άλλες εκδρομές στο Βόλο και στην Καβάλα και Λάρισα.
Αυτή η φιλία και αγάπη που νιώθουμε μεταξύ μας  είχαν ως αποτέλεσμα να κάνουμε μέχρι σήμερα, πολλές ακόμη  συναντήσεις, να γιορτάσουμε τα γενέθλια και τις γιορτές πολλών συμμαθητριών μας.  Κάθε φορά η παρέα μας όπως η φιλία και η αγάπη που νιώθουμε μεταξύ μας μεγάλωνε και είχαν ως αποτέλεσμα, να ανταμώσουμε μετά από 45 χρόνια στις 24 Νοεμβρίου 2018 69 συμμαθήτριες  για να θυμηθούμε αξέχαστες και όμορφες στιγμές που ζήσαμε σαν μαθήτριεςΔεν φοβηθήκαμε το χρόνο, τη φθορά του, γιατί αυτή  την αναπληρώνει η αγάπη που είχαμε και έχουμε μεταξύ μας,  στο τότε ζευγαράκι μας,  στην τότε παιδική μας φίλη από το δημοτικό, στη κολλητή μας.



 Την ημέρα εκείνη γυρίσαμε μνήμες, θυμηθήκαμε αγαπημένα πρόσωπα , αγκαλιάσαμε  συμμαθήτριες που είχαμε ξεκινήσει  μαζί τη μαθητική διαδρομή,  το σχολ. έτος 1967-1968 , στο τότε Γυμνάσιο Θηλέων Βέροιας, άσχετα αν δεν είχαμε συμπορευθεί μαζί μέχρι την αποφοίτησή μας τον Ιούνιο 1973.
Η υπόσχεση που δώσαμε στο αντάμωμα ήταν κόψουμε και τη βασιλόπιτα για τη καινούργια χρονιά για να ανταλλάξουμε τις ευχές μας. 

Έτσι μέσα από τις συναντήσεις μας το 2019 αποφασίστηκε η κοπή της βασιλόπιτας στις 2 Φεβουαρίου.

























































No comments: